Срби подржали Лукашенка на изборима! Конференција!

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Feb.2024, 16:44

Срби подржали Лукашенка на изборима! Конференција!

Конзервативни покрет НАШИ организовао је конференцију за штампу на којој је изражена солидарност са Александром Лукашенком и народом Белорусије на дан одржавања парламентарних избора у Белорусији. Фото: kpn.rs На конференцији за штампу говорили су Иван Ивановић председник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << КП Наши, адвокат Стеван Дамњановић, проф. др Борис Братина и Мирчета Јокановић пуковник у пензији.
Иван Ивановић прочитао је изборна правила у Белорусији и истакао да се избори одвијају у апсолутно демократском процесу који је на највишем могућем нивоу уз учешће бројних посматрача из разних друштвених сфера. Белорусија је суверена држава која изборе одржава у складу са својим Уставом и законом и највишим демократским начелима, и која не дозвољава никакве стране утицаје који долазе са запада а који желе да утичу на резултат избора, изјавио је Ивановић.
Фото: kpn.rs Адвокат Стеван Дамњановић изјавио је да су избори у Белорусији на много вишем демократском нивоу него на западу, посебно у Америци и навеоо пример да у последњих 170 година није било случаја да кандидат на председничким изборима буде из неке друге странке осим из Демократске или Републиканске партије.
Фото: kpn.rs Професор др. Борис Братина изјавио је да Белорусија не треба да се плаши било каквих обојених револуција и да држава вођена мудрошћу председника Александра Лукашенка неће дозволити никакве покушаје дестабилизације државе.
Фото: kpn.rs Мирчета Јокановић пуковник у пензији захвалио се председнику Александру Лукашенку на подршци 1999. године када је дошао у тадашњу СРЈ за време НАТО бомбрадовања и пожелео је срећу народу Белоросије на парламентарним изборима.
Фото: kpn.rs На крају присутни су се сликали са плакатом на којем је била прецртана застава Белоруске опозиције и дата подршка председнику Александру Лукашенку.
Lukašenko najavio kandidaturu na predsedničkim izborima 2025. godine

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Срби подржали Лукашенка на изборима! Конференција! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.