Вучић: Геополитика је данас најважнија тема, посебно нуклеарна енергија и литијум

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 09:10

Вучић: Геополитика је данас најважнија тема, посебно нуклеарна енергија и литијум

Председник Србије Александар Вучић оценио је да је геополитика најважнија тема у свету данас, а поред тога безбедносни системи, енергетика и ко ће градити нуклеарне електране. FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ bs “Важна питања о којима треба да причамо је нуклеарна енергија и литијум у будућности. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Шта ћемо у будућности радити са радном снагом, одакле ћемо је увозити. Шта ћемо са енергијом за шест година, кад будемо трошили дупло више стује?“, рекао је Вучић за РТС.
Он је истакао да би у Србији било искључења струје, да није био изграђен гасовод и ТЕ-ТО Панчево и ТЕ-ТО Нови Сад, и додао да војска има потпуне залихе муниције, хране и горива.
Упитан да појасни своју изјаву руској новинској агенцији ТАСС о томе да ће Србија наставити да одбија увођење санкција Русији, он је истакао да је Србија једина земља у Европи која већ две године има такав став.
“То значи да се ја не бусам у прса као већина политичара у свету. Донели смо закључке на Савету за националну безбедност, осудили смо напад на Украјину. И две године издржавамо у таквом ставу“, рекао је Вучић и додао да се “никоме није заклео“ ниједном, чак ни, како је рекао, у кампањи.
Навео је да ниједној другој земљи не може да гарантује како ће се понашати, пошто се руководи интересима Србије.
Оценио је да је у Русији на снази победничка еуфорија.
“Волео бих да је мања. Видим и реакцију и механизме на Западу, као бодље код јежа. Ти односи су све опаснији, и надам се да неће бити све више трагедија“, рекао је Вучић и додао да ће Србија наставити да се понаша у складу са својим интересима.
 
Vučić: Nije bio lak sastanak sa Mišelom, rekao je da traže rešenje za dinar

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Вучић: Геополитика је данас најважнија тема, посебно нуклеарна енергија и литијум се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.