Путин: Политика немачких власти наноси колосалну штету привреди Немачке

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Feb.2024, 14:57

Путин: Политика немачких власти наноси колосалну штету привреди Немачке

Политика немачких власти наноси огромну штету немачкој економији, оценио је данас руски председник Владимир Путин. Фото: Танјуг/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Он је у интервјуу за ТВ Русија 24 рекао да се једноставно губи конкурентност немачке привреде или је већ изгубљена због >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чињенице да је изграђена на релативно јефтиним руским енергетским ресурсима.
Путин је такође нагласио да није Русија та која ограничава извоз гаса у Европу, преноси Интерфакс.
„Увек кажу да Русија не даје, Русија ограничава. Ми ништа не ограничавамо, ми смо спремни, дајемо“, рекао је Путин.
Руски председник је, говорећи о могућности испоруке гаса Немачкој преко гасовода Северни ток 2 који није оштећен, рекао да за то Немачка треба само да одврне вентил, а гас ће „почети да добија“ већ сутра, али да немачка страна то не жели, преноси РИА Новости.
Он је додао да је Запад престао да купује руски гас очекујући да ће Русија да пропадне брже него што би била нанета штета западним економијама, али да се произвођачка индустрија из европских сели у друге земље, укључујући САД, где су створени повољнији услови и где су енергетски извори јефтинији.
Papa pozdravio farmere koji su traktorima stigli u Vatikan, poklonili mu kravu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Политика немачких власти наноси колосалну штету привреди Немачке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.