Путин: Колонијална политика Запада требало је да остане страница у историји

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Feb.2024, 20:40

Путин: Колонијална политика Запада требало је да остане страница у историји

Колонијална политика западних земаља требало је да остане само страница у срамотној историји, али Запад наставља да прибегава сличним праксама и данас, рекао је руски председник Владимир Путин. Фото: Танјуг/AP/Gavriil Grigorov „Неоколонијализам је срамно наслеђе вишевековног доба >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пљачке и експлоатације народа Африке, Азије и Латинске Америке, као и других делова планете. Његове агресивне манифестације видимо у колективним покушајима Запада да задржи своју доминацију по сваку цену, да економски потчини друге земље, да им одузме суверенитет, да наметне туђе вредности и културне традиције“, поручио је руски лидер у поздравном говору на међународном форуму „За слободу нација“, преноси ТАСС.
Према његовим речима, „таква политика је постала један од главних дестабилизујућих фактора у међународним односима, препрека развоју човечанства“.
Путин је истакао да је Русија много учинила на сламању темеља колонијалног система, на подршци народноослободилачким покретима. Она је пружила озбиљну помоћ младим независним државама у обезбеђивању безбедности, стабилизацији привреде и решавању хитних социјалних и хуманитарних питања.
Šolc i Zelenski potpisali bezbednosni sporazum

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Колонијална политика Запада требало је да остане страница у историји се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.