Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Feb.2024, 10:46

ЦИК Русије: Потврђено учешће четири кандидата на председничким изборима

Централна изборна комисија (ЦИК) Руске Федерације окончала је процес регистрације кан дидата за предстојеће председничке изборе и на крају званично одобрила надметање четири кандидата, пренели су данас руски медији. Фото: Pixabay/essuera Први пут од 2008. године на изборима ће се надметати >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << само четворица кандидата: Леонид Слуцки из Либерално-демократске партије Русије (ЛДПР), Владислав Даванков из покрета Нових људи, Николај Харитонов из Комунистичке партије Руске Федерације (КПРФ) и актуелни председник Русије Владимир Путин, који се кандидује за пети мандат као независни кандидат, преноси ТАСС.
Период номинације за страначке кандидате био је између 8. децембра и 1. јануара, док је за самопроглашене кандидате истекао 27. децембра.
Председница руске Централне изборне комисије Ела Памфилова рекла је 28. децембра да су канидатуре за председничке изборе у Русији поднеле укупно 33 особе, укључујући девет кандидата из политичких партија и 24 независна кандидата.
Међутим, само њих 15 је на крају предало документацију потребну за регистрацију кандидата.
Када је 1. јануара истекао рок за подношење документације кандидата, у трци је остало само њих 11: три независна кандидата – актуелни председник Владимир Путин, блогери Рада Рушких и Анатолиј Баташев, као и осам кандидата из политичких партија.
Према прописима, самопроглашени кандидати морали су да приложе 300.000 потписа подршке, а кандидати ванпарламентарних странака 100.000 потписа.
Актуелни руски председник Владимир Путин, чији су активисти прикупили преко 3,5 милиона потписа подршке, добио је статус кандидата 29. јануара, а на крају процеса ЦИК Руске Федерације је одобрила учешће четири кандидата на председничким изборима.
Vladimir Kličko: Putin bi napao Aljasku kada bi SAD bile dovoljno slabe

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЦИК Русије: Потврђено учешће четири кандидата на председничким изборима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.