Румунска заједница из Србије незадовољна српским властима

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2010, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Румунска заједница из Србије незадовољна српским властима

БУКУРЕШТ -

Представници румунске заједнице из Србије изразили су данас пред одбором за спољну политику Сената румунског парламента незадовољство српским властима.

Председник Културне асоцијације Аријадне Филум Завиша Јурј и потпредседник Демократске партије >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Румуна у Србији Драган Демић тражили су тај разговор у одбору за спољну политику Сената.

Према саопштењу из Сената, представници румунске заједнице из Србије су тражили да буду "саслушани" пред одбором за спољну политику због "насиља над њима које испољавају српске власти јер намеравају да оснују православну парохију у Зајечару".

Председник одбора за спољну политику Сената румунског парламента Титус Корлацеан је говорио и у Бриселу о положају румунске мањине у Србији, којој српске власти "не обезбеђују право на идентитет у складу са европским стандардима".

Корлацеан је то рекао у октобру на скупу председника парламентарних одбора за спољну политику земаља чланица ЕУ, на којем је учествовала и висока представница ЕУ за спољну политику, Кетрин Ештон.

Корлацеан је тада истовремено изјавио да Румунија чврсто подржава што скорији улазак Србије у Европску унију.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.