Брнабић: Демонстранти намеравају да насиљем мењају изборну вољу грађана

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Dec.2023, 10:31

Брнабић: Демонстранти намеравају да насиљем мењају изборну вољу грађана

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да покушај демонстраната окупљених око коалиције „Србија против насиља“ (СПН) да упадну у Скупштину града Београда показује њихову намеру да се насиљем мења изборна воља грађана. Фото: Танјуг/Раде Прелић „Мени је сваки покушај >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << упада у институције драматичан и показује намеру да се насиљем мења изборна воља грађана. Ово јесте покушај Мајдана, ово је небрига за све остале грађане Републике Србије, за све остале грађане Београда. Ово је мржња, ово је насиље и ово је оно на шта смо упозоравали“, рекла је Брнабић за ТВ Пинк.
Брнабић је истакла да део опозиције окупљен око коалиције „Србија против насиља“ не мари за кампању, за изборе, већ да је њихова намера насилна дестабилизација Србије.
„Знали смо да се ово спрема. Како је тешко време, добијали смо додатне информације и ја сам о томе причала. Упознала сам јавност са тим. Током изборне кампање и са тим да ти људи не маре за кампању, не маре за изборе, не маре за резултате, већ да је једина њихова намера насилна дестабилизација Србије“, навела је Брнабић.
Брнабић је нагласила да је најважније сачувати мир и обновити све што су демонстранти оштетили и додала да су припадници МУП-а били уздржани према демонстрантима.
„Имате једну групу насилника који мисли да им је све дозвољено, али оно што је важно је да су припадници Министарства унутрашњих послова сачували мир, да су били изразито уздржани, да су имали јасне инструкције и наредбе да не реагују, да би се сачувао мир и да нико не би био повређен“, рекла је Брнабић. Она је указала да би припадници Министарства унутрашњих послова у западним земљама реаговали доста бруталније да су се нашли у сличној ситуацији.
„У било којој другој европској држави, али и у том западном свету, би реакција припадника Министарства унутрашњих послова била више него брутална. То у Србији у последњих десет година није тако“, рекла је Брнабић.
Брнабић је објаснила да је један од демонстраната покушао да запали каблове на Скупштини града Београда како би се пожар проширио на целу зграду и додала да је део демонстраната нападао полицајце, ломио прозоре и покушавао насилно да уђе у Скупштину Београда.
Брнабић је истакла да ће о томе куда Србија иде одлучивати народ на демократским изборима.
Према речима Брнабић, демонстранти окупљени око коалиције „Србија против насиља“ желе крај стабилне, сигурне, победничке, просперитетне Србије.
„Нису успели то да ураде на изборима, нису ни мислили да ће радити на изборима. Избори су за њих били само параван да праве хаос. На тим изборима никад нису ни показали план и програм. Нису они ишли на победу, они су ишли на то да праве хаос и тај хаос су могли да праве само након избора“, истакла је Брнабић.
Нагласила је да је Србија под вођством Александра Вучића показала да је земља која може самостално да доноси одлуке, која сама о себи одлучује, и која слуша само и искључиво свој народ.
„У Србији имате незапосленост девет одсто, Србија почиње да гради за три дана Био 4 кампус, да будемо лидери у биотехнологији и имаћемо најбоље лекове за мултиплесклерозу и онколошке болеснике“, рекла је Брнабић.
 
Orlić: Od lažnog imena „Srbija protiv nasilja“ ostalo je golo nasilje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Демонстранти намеравају да насиљем мењају изборну вољу грађана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.