Дежер: Правосуђу треба времена

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2010, 04:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Дежер: Правосуђу треба времена

БЕОГРАД -

Шеф делегације Европске уније у Србији Венсан Дежер изјавио је, указујући критичне тачке на којима Србија треба да ради како би следеће године извештај Европске комисије о напретку Србије у евроинтеграцијама био бољи, да свака реформа доноси потешкоће и да правосуђу >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << треба дати времена да покаже праве резултате.

"Именовање судија је врло осетљиво питање", рекао је Дежер за Политику и додао да свака реформа доноси потешкоће и да је потребно да прође почетна фаза нове правосудне мреже.

"Чак једна трећина изабраних судија су нове судије, које немају много искуства. Зато је потребно сачекати да прође тај први период и да се правосуђу да времена да покаже праве резултате", напоменуо је Дежер.

Према његовим речима, треба сачекати годишњи извештај Високог савета судства, који ће дати реалну процену.

"Надам се да ћемо следеће године имати бољу и хармоничнију ситуацију у правосуђу", рекао је Дежер.

Он је подсетио да су поступци по тужбама неизабраних судија и тужилаца пред Уставним судом Србије.

"Нама је јасно да мора доћи до ревизије случајева судија и тужилаца који нису изабрани и очекујемо да одлуке о томе донесу Високи савет судства и Државно веће тужилаца, када буду почели да раде у сталном саставу", нагласио је Дежер, додајући да су они и даље у привременом саставу.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.