Od 8. do 10.juna vitezovi vraćaju nišku Tvrđavu u srednji vek

Izvor: RadioCity.rs, 06.Jun.2018, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 8. do 10.juna vitezovi vraćaju nišku Tvrđavu u srednji vek

"Posetioci festivala biće u prilici da se oprobaju u jahanju konja, upoznaju se sa tehnikama izrade viteškog oklopa, mača i strele, prošetaju srednjovekovnom pijacom, gađaju lukom i strelom, prate profesionalni turnir u streličarstvu, prisustvuju borbama viteza, probaju viteško pivo i prepuste se druženju u viteškom kampu." - najavljuju organizatori ovog zanimljivog festivala.

Posebnu draž festivalu daće bogati program za decu koja će moći da učestvuju na festivala >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << kreativnim radionicama, poligonu sa preprekama "Kako postati vitez?", a imaće i mogućnost da se druže sa domaćim životinjama. Deci starijeg uzrasta i onima koji u sebi nose takmičarski duh biće predstavljene srednjovekovne društvene igre, uz mogućnost takmičenja.
Večernji program festivala na Letnjoj pozornici uključiće kulturno-umetničke nastupe, srednjovekovnu muziku, srednjovekovni ples, nastupe sa vatrom i večernje borbe viteza.

Prošlogodišnji festival, prvi po redu, bio je jako uspešan i tada smo da podsetimo na City radiju ugostili Dušana i Mariju iz Viteške družine "Zmajeva griva", koji su nam objasnili da biti vitez znači biti hrabar, pošten, human i veran, pravdoljubiv, spreman da pomogne slabijima i uopšte ljudima u nevolji. Ukoliko ste i sami nekada sanjali da budete vitezovi niška Tvrđava će svakako ovog vikenda biti idealno mesto za to. Tamo vas očekuju vitezovi iz brojnih viteških družina iz nekoliko zemalja i mnogo gradova. 

Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.