Na prodaju Jagodinska pivara za 711 miliona dinara

Izvor: Radio 021, 06.Nov.2018, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na prodaju Jagodinska pivara za 711 miliona dinara

Agencija za licitiranje stečajnih upravnika, oglasila je prodaju jednog od najstarijih privrednih preduzeća u Srbiji AD "Jagodinska pivara" - Fabrika slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića u stečaju.

Javno nadmetanje je zakazano za 4. decembar u Agenciji za licitiranje stečajnih upravnika, Centar za stečaj u Beogradu, a procenjena vrednost pivare je 711 miliona dinara.

Depozit za licitaciju iznosi 142,2 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << miliona, otkup prodajne dokumentacije košta 250.000 dinara, a rok za otkup prodajne dokumentacije je 27. novembar ove godine.

Na prodaju su 41 objekat u krugu fabrike, zgrada prehrambene industrije i proizvodnje pića (JAPS) površine 3.126 kvadratnih metara, kvasara površine 1.224 metra, silosi sa deset ćelija i sa četiri međućelije površine 615 metara, ležni podrumi, vrioni podrumi, mašinska sala, kuvarnica, sladara, sušara, služba održavanja i trafostanica površine 4.452 metra...Takođe, na prodaju su i poslovno skladišni objekti u Nišu, Kruševcu i Požarevcu, oprema pivare koja se sastoji iz opreme nekoliko različitih pogona...

Inače, Privredni sud u Kragujevcu je 24. marta 2016. godine doneo odluku o uvođenju stečaja u Jagodinsku pivaru. Otvaranje stečaja za Fabriku slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića A.D Jagodinska pivara, osnovane 1852. godine, pokrenula je tadašnja Agencija za privatizaciju.

Tekući račun Jagodinske pivare je bio u blokadi od 2. juna 2015. godine za oko 900 miliona dinara.

Zbog ranije najavljene mogućnosti uvođenja stečaja, svih preostalih 145 radnika u pivari se prijavilo za dobrovoljni odlazak iz firme uz socijalni program, koji su i dobili.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nova prodaja Jagodinske pivare

Izvor: N1 televizija, 07.Nov.2018, 12:09

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je novu prodaju Jagodinske pivare, jedne od prvih srpskih fabrika. Imovina Jagodinske pivare - fabrike slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića u stečaju procenjena je na 711 miliona dinara...Javno nadmetanje zakazano je za 4. decembar u Agenciji...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.