Na prodaju Jagodinska pivara za 711 miliona dinara

Agencija za licitiranje stečajnih upravnika, oglasila je prodaju jednog od najstarijih privrednih preduzeća u Srbiji AD "Jagodinska pivara" - Fabrika slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića u stečaju.
Javno nadmetanje je zakazano za 4. decembar u Agenciji za licitiranje stečajnih upravnika, Centar za stečaj u Beogradu, a procenjena vrednost pivare je 711 miliona dinara.
 
Depozit za licitaciju iznosi 142,2 miliona, otkup prodajne dokumentacije košta 250.000 dinara, a rok za otkup prodajne dokumentacije je 27. novembar ove godine.
 
Na prodaju su 41 objekat u krugu fabrike, zgrada prehrambene industrije i proizvodnje pića (JAPS) površine 3.126 kvadratnih metara, kvasara površine 1.224 metra, silosi sa deset ćelija i sa četiri međućelije površine 615 metara, ležni podrumi, vrioni podrumi, mašinska sala, kuvarnica, sladara, sušara, služba održavanja i trafostanica površine 4.452 metra...Takođe, na prodaju su i poslovno skladišni objekti u Nišu, Kruševcu i Požarevcu, oprema pivare koja se sastoji iz opreme nekoliko različitih pogona...
 
Inače, Privredni sud u Kragujevcu je 24. marta 2016. godine doneo odluku o uvođenju stečaja u Jagodinsku pivaru. Otvaranje stečaja za Fabriku slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića A.D Jagodinska pivara, osnovane 1852. godine, pokrenula je tadašnja Agencija za privatizaciju.
 
Tekući račun Jagodinske pivare je bio u blokadi od 2. juna 2015. godine za oko 900 miliona dinara.
 
Zbog ranije najavljene mogućnosti uvođenja stečaja, svih preostalih 145 radnika u pivari se prijavilo za dobrovoljni odlazak iz firme uz socijalni program, koji su i dobili.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Stari su budućnost sveta

Nesporno je da je 21. vek doba tehnologija i veštačke inteligencije, nešto o čemu stariji imaju samo osnovne predstave.

Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.