Česi smislili pivo sa 24-karatnim zlatom

Izvor: NaDlanu.com, 17.Dec.2011, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Česi smislili pivo sa 24-karatnim zlatom

PRAG, 17. decembra 2011. (Beta) - Staru izreku da je "pivo tečno zlato Češke" u Ostravi su pred Božić pretvorili u zbilju: pojavilo se novo pivo "sa ukusom zlata" i to 24-karatnog.

PRAG, 17. decembra 2011. (Beta) - Staru izreku da je "pivo tečno zlato Češke" u Ostravi su pred Božić pretvorili u zbilju: pojavilo se novo pivo "sa ukusom zlata" i to 24-karatnog.Tvorac tog pića Marek Pjetonj kaže da ga pravi tako što u svaku flašu od 0,7 litra stavi i tanku pločicu 24-karatnog zlata, a prilikom punjenja flaše pivom pločica se raspada na ljuspice.Prvu seriju 60 flaša piva "sa ukusom zlata" on reklamira kao "In pivo za aspolutnu manjinu".Pivo je nazvao "Faust" jer asocira na alhemičare, a to ime sadrži i slova "Au", hemijsku oznaku zlata.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Česi smislili pivo sa 24-karatnim zlatom

Izvor: Beta, 17.Dec.2011

PRAG, 17. decembra 2011. (Beta) - Staru izreku da je "pivo tečno zlato Češke" u Ostravi su pred Božić pretvorili u zbilju: pojavilo se novo pivo "sa ukusom zlata" i to 24-karatnog...Tvorac tog pića.

Nastavak na Beta...

Česi smislili pivo sa 24-karatnim zlatom

Izvor: Blic, 18.Dec.2011, 01:15

Staru izreku da je "pivo tečno zlato Češke" u Ostravi su pred Božić pretvorili u zbilju: pojavilo se novo pivo "sa ukusom zlata" i to 24-karatnog. .."Stara izreka je da je pivo naše tečno zlato, a o hmelju se govori kao o zelenom zlatu. Zato mi je palo na pamet da napravim zaista pivo od zlata",...

Nastavak na Blic...

Pivo sa 24-karatnim zlatom

Izvor: Šumadija Press, 18.Dec.2011

Staru izreku da je "pivo tečno zlato Češke" u Ostravi su pred Božić pretvorili u zbilju.

Nastavak na Šumadija Press...

Česi napravili pivo sa 24-karatnim zlatom

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2011

Staru izreku da je "pivo tečno zlato Češke" u Ostravi su pred katolički Božić pretvorili u stvarnost: pojavilo se novo pivo "sa ukusom zlata", i to 24-karatnog...Tvorac tog pića Marek Pjetonj kaže da ga pravi tako što u svaku flašu od 0,7 litara stavi i tanku pločicu 24-karatnog zlata, a prilikom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.