Nekoliko dana ga delilo do penzije: Ginekolog ponovo uhapšen ZBOG MITA

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2018, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekoliko dana ga delilo do penzije: Ginekolog ponovo uhapšen ZBOG MITA

Pre 11 godina osuđen zbog istog krivičnog dela

Ginekolog Zoran Maksimović (65), zaposlen u Opštoj bolnici Užice, uhapšen je juče na radnom mestu zbog primanja mita.

Pročitajte i: 

Ovaj lekar, koji je pre 11 godina osuđen na zatvorsku kaznu zbog istog krivičnog dela, pao je u šake policijskim inspektorima juče ujutru, samo nekoliko dana pred penziju.

Dr Maksimović uhapšen je na ginekološkom odeljenju užičke bolnice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pošto je prilikom kontrole zdravstvenog stanja pacijentkinje, kojoj je nedavno operisao vanmateričnu trudnoću, uzeo novac.

Po još nepotvrđenim informacijama, žena koja je juče ujutru došla na kontrolu u užičku bolnicu kod ginekologa je ponela ono što je on od nje i tražio-novac. Ispostavilo se da je on bio obeležen, odnosno ona je u međuvremenu prijavila policiji da doktor traži mito. Hapšenje se dogodilo u vreme dok se održavao sastanak načelnika bolničkih odeljenja.

- Došli su neki ljudi koje niko od osoblja nije poznavao. Ubrzo se pojavila načelnica odeljenja koja je pre vremena napustila kolegijum, a kojoj je neko javio da što pre dođe na ginekologiju. Ti ljudi, ispostavilo se inspektori, kasnije su odveli Maksimovića, a lekari i sestre nisu znali u tim trenucima o čemu se radi - priča izvor iz užičke bolnice.

Prvi komentar u ovoj zdravstvenoj ustanovi je - "A samo nekoliko dana ga je delilo od penzije". Naredna nedelja trebalo je da bude poslednja radna nedelja u karijeri Zorana Maksimovića, odnosno 17. marta je trebalo da stekne uslov za penziju.

Ovaj ginekolog sa još jednim kolegom 2006. godine uhapšen je takođe na radnom mestu zbog primanja mita, zbog čega su obojica presudom Višeg suda u Užicu osuđeni na po tri meseca zatvora. Tada je utvrđeno da je Maksimović posle objavljenog porođaja od supruga jedne porodilje tražio i dobio 2000 dinara, a samo nekoliko dana kasnije i drugi lekar je od iste žene, dok se ona još nalazila u bolnici tražio novac. Ta porodilja je o svemu obavestila muža,a on policiju.

Zoranu Maksimoviću određeno je zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti predat Višem tužilaštvu u Kraljevu.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.