Izvor: Blic, 06.Nov.2016, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVEROVATNO DELO penzionera iz Donje Ljubije potvrdilo: Kovač je najrasprostranjenije prezime u BiH!

Sva prezimena naroda Bosne i Hercegovine u jednu knjigu sakupio je Ishak Kolonić, električar u penziji iz Donje Ljubije.

Ovaj kolekcionar je imena i prezimena objedionio bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost. Osim konstitutivnih naroda u knjigu je uveo i prezimena 24 nacionalne manjine, piše N1.

Kovač je najrasprostranjenije, a Čengić najstarije prezime u Bosni i Hercegovini.

Oko 3,5 miliona stanovnika ove zemlje nose više od 300 000 prezimena. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Upisana su u ovu knjigu po abecednom redu i pripadaju narodima i nacionalnim manjinama koji ovdje žive.

Za Ishaka Kolonića, čoveka koji je život posvetio sakupljanju imena i prezimena naroda BiH, to govori o bogatstvu različitosti.

Prezimena je sakupljao iz više izvora, za neka je saznao sa nadgrobnih spomenika i iz čitulja.

U knjizi ih je grupisao na razne načine podelio ih je na najkraće od 2 slova i najduže od 17 slova.

Na ona koja nose poreklo od naziva životinja pa do neobičnih po zvučnosti.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.