Li i zvanično u penziji: Ostvarila sam ono što nisam mogla ni da sanjam

Izvor: Sportal.rs, 19.Sep.2014, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Li i zvanično u penziji: Ostvarila sam ono što nisam mogla ni da sanjam

Kineska teniserka Na Li (32) i zvanično je potvrdila da je završila karijeru zbog hroničnih povreda kolena. Dvostruka grend slem šampionka, osvojila je titule na Rolan Garosu 2011. godine i ove godine na Australijan openu.

- Svi koji su pratili tenis znaju da sam tokom karijere imala problema sa desnim kolenom. Posle četiri operacije i stotine injekcija nedeljno ubrizganih u koleno kako bi se smanjio otok i bol, moje telo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << me moli da se zaustavim - navela je Li u otvorenom pismu, prenosi Beta.

Najbolji plasman Li na WTA listi je drugo mesto, na kome je bila ove godine u februaru. Ona nije igrala od poraza u trećem kolu Vimbldona, a zbog povrede kolena povukla se sa Ju Es Opena. Tokom 15-godišnje karijere ostvarila je 503 pobede i pretrpela 188 poraza.

- Ostvarila sam ono što nisam mogla ni da sanjam. Ponosna sam na ono što sam postigla za svoju zemlju - rekla je Li, koja karijeru završava na šestom mestu na WTA listi.

Ona je najavila da će osnovati tenisku akademiju, koja će obezbeđivati stipendije mladim kineskim teniserima, ali i da u bližoj budućnosti planira osnivanje porodice.

(Foto: Beta/AP Photo/Pavel Golovkin, File)
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.