Čume ostao bez penzije, moraće da vrati 5,8 miliona dinara!

Izvor: Telegraf.rs, 30.Sep.2014, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čume ostao bez penzije, moraće da vrati 5,8 miliona dinara!

Kad se sabere sav novac koji je zaštićeni svedok Ljubiša Buha primao, ispada da će morati da vrati prilično veliku sumu

Zaštićeni svedok Ljubiša Buha Čume ostaće bez penzije! On se juče nije pojavio pred komisijom PIO koja je trebalo da utvrdi da li on stvarno boluje od paranoidne šizofrenije, na osnovu čega mu je pre 21 godinu dodeljena invalidska penzija.

Ovo je drugi put >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da se Buha nije pojavio pred komisijom čime mu se automatski oduzima pravo na penziju.

- Trebalo je da dođe ujutru u PIO sa dokumentacijom i dokazima da mu je penzija legitimno dodeljena – nezvanično navodi izvor PIO za “Naše novine”.

Prema pisanju ovog lista država ima pravo da traži povraćaj novca koji je od 1993. dobijao na ime penzije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Velika je verovatnoća da će se tražiti da vrati sav novac koji je primio, a kad se sve sabere to iznosi 5.796.000 dinara – navodi izvor “Naših novina”.

Podsetimo, ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da sumnja da će Buhin standard trpeti bez 23.000 dinara, koliko iznosi njegova penzija, kao i da je po osnovu invalidnine državu dosad koštao 40.000-50.000 evra, što je veoma ozbiljna cifra!

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.