Izvor: S media, 06.Nov.2012, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija će najzad dobiti internet poslovanje: Konačno stiže i PayPal!

Vlada Srbije će naredne sedmice usvojiti izmene Zakona o deviznom poslovanju kojim će dolazak kompanija koje pružaju usluge plaćanja preko Interneta, uključujući i PayPal, biti omogućen, zvanično je šestog novembra najavio ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

On je, novinarima u Palati Srbija, rekao da će i dalje ostati zabrana otvaranja računa građana u inostranstvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << isključivo zbog toga što MMF i NBS smatraju da je to preuranjeno, jer Srbija nije dovoljno ekonomski jaka.

"To nije prepreka za dolazak PayPala niti bilo kog drugog sistema za plaćanje preko interneta", ukazao je Dinkić.

On je rekao da će izmene Zakona o deviznom plaćanju značajno smanjiti birokratiju u deviznim plaćanjima, istakavši da će taj pravni akt biti usvojen u skupštini kada i Zakon o budžetu.

Izvor:Tanjug foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.