PayPal preuzima servis za transfer novca Xoom

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 06.Jul.2015, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PayPal preuzima servis za transfer novca Xoom

Servis za onlajn plaćanja PayPal će preuzeti kompaniju za digitalni transfer novca Xoom (Ksum) za sumu od 890 miliona dolara, u okviru nastojanja da proširi svoj sektor digitalnog plaćanja i uoči odvajanja od majke-firme eBay

Kompanija Xoom, osnovana 2001. godine, omogućava klijentima da plaćaju račune i šalju novac preko mobilnih telefona, tableta i računara iz Sjedinjenih Američkih Država u 37 država sveta, a usluge te kompanije često koriste imigranti kako bi zaradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << poslali kući svojim porodicama, prenosi portal njujorškog ekonomskog magazina Fortune.

Preuzimanje Xoom-a će, prema saopštenju direktora PayPal-a Dena Šulmana, omogućiti PayPal-u ponudu šireg spektra usluga na inostranim tržištima, budući da je Xoom trenutno prisutan u Meksiku, Indiji, Filipinima, Kini i Brazilu.

Xoom će nakon završetka preuzimanja delovati kao zasebna usluga unutar PayPal-a, a koji će za svaku akciju Xoom-a platiti 25 dolara.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Paypal Srbija

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.