NBS: „Pejpal“ može na tržište

Izvor: Blic, 24.Okt.2012, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS: „Pejpal“ može na tržište

Izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju, čija je izrada u toku, biće otklonjene sve dileme u vezi s korišćenjem usluga „Pejpala“ u Srbiji, pošto će se nedvosmisleno propisati da rezidenti mogu da vrše plaćanje i naplatu preko tog servisa radi elektronske kupovine i prodaje roba i usluga u inostranstvu, saopštila je NBS.

Iako propisima koji uređuju devizno poslovanje nije u potpunosti liberalizovano držanje deviza na računima kod banke u inostranstvu, to >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne predstavlja ograničenje da rezidenti koriste usluge „Pejpala“.

Naime, u slučaju kupovine i prodaje robe preko ovog elektronskog servisa, plaćanja i naplate se vrše preko namenskih računa „Pejpala“, a ne preko računa rezidenata kod banke, što znači da u regulativi neće postojati prepreka za dolazak elektronskog servisa i da će on zavisiti od objektivne zainteresovanosti „Pejpala“ za srpsko tržište.
Pogledaj vesti o: Paypal Srbija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zlatno doba elektronske trgovine u Srbiji počinje uskoro?

Izvor: Economy.rs, 25.Okt.2012, 02:32

Izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju, čija je izrada u toku, biće otklonjene sve dileme u vezi s korišćenjem usluga PayPal-a u Srbiji, pošto će se nedvosmisleno propisati da rezidenti mogu da vrše plaćanje i naplatu preko tog servisa radi elektronske kupovine i prodaje roba i usluga...

Nastavak na Economy.rs...

NBS: PayPal može na tržište

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Okt.2012

ADVERTISER-SERBIA.COM / BEOGRAD - Izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju, čija je izrada u toku, biće otklonjene sve dileme u vezi s korišćenjem usluga PayPal u Srbiji>>> Ključne reči: PejPal; kupovina putem interneta; e-trgovina; elektronsko tržište; elektronska kupovina; elektronska...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.