Ilon Mask otkrio da ima bipolarni poremećaj

Izvor: Mondo, 01.Avg.2017, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilon Mask otkrio da ima bipolarni poremećaj

Milijarder Ilon Mask, ko-osnivač kompanija PayPal i Tesla motors, otkrio je da ima bipolarni poremećaj.

Foto: Youtube/screenshot

Ilon Mask (46) je na Twitteru iskreno odgovarao na pitanja koja su mu postavljali i u seriji tvitova između ostalog otkrio da ima bipolarni poremećaj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Realnost su sjajni usponi, užasni padovi i neumoljivi stres. Ne mislite da ljudi žele da čuju za poslednje dvoje", napisao je Ilon. Zatim ga je jedan muškarac upitao da li to znači da boluje od bipolarnog poremećaja, na šta je Mask prvo kratko odgovorio: "da".

The reality is great highs, terrible lows and unrelenting stress. Don't think people want to hear about the last two.

— Elon Musk (@elonmusk) July 30, 2017

Zatim je dodao da njegovo stanje nije medicinski dijagnostikovano.

"Loša osećanja se povezuju sa negativnim događajima, pa je možda pravi problem u tome što previše zagrizem za neke stvari", nastavio je Mask, a zatim dodao i da "ako kupiš kartu za pakao, nije fer da kriviš pakao".

Maybe not medically tho. Dunno. Bad feelings correlate to bad events, so maybe real problem is getting carried away in what I sign up for.

— Elon Musk (@elonmusk) July 30, 2017

Inače, bipolarni poremećaj je mentalno stanje za koje su karakteristične epizodne promene kada se osoba oseća kao daje "na vrhu sveta", a zatim se oseća veoma loše. Svi naravno imaju uspone i padove, ali bipolarne promene raspoloženja su previše brze i ozbiljnije, tako da utiču na svakodnevni život.

Ilon Mask: Tesli se sviđa šta radim u njegovo ime

Neka ranija istraživanja su pokazala da ovo stanje može da utiče na rad srca, da može da poveća nivo krvnog pritiska i da poveća rizik od stvaranja krvnih ugrušaka.

Iako Maskovo stanje nije medicinski dijagnostikovano, istraživanja pokazuju da postoji veza nivoa stresa i depresije, što je sve vrlo blisko i bipolarnom poremećaju.

Povezaću mozak i kompjuter!

Hronična izloženost stresu, koja je u ovom slučaju izazvana poslom, povećava nivo hormona kortizola, a smanjuje nivo serotonina i drugih neurotransmitera u mozgu. Ovaj disbalans je direktno povezan sa depresijom, kažu stručnjaci.

Kada su Maska na Twitteru pitali kako se on suočava sa padovima i stresom u svom životu, odgovorio je: "Siguran sam da postoje i bolji odgovori od onoga što ja radim: prihvatiš bol i budeš siguran da ti je zaista stalo do onoga što radiš".

Izvor stresa u Maskovom životu bile su i njegove ljubavne veze i tri razvoda.

Ilon Mask u vezi sa sveže razvedenom glumicom

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.