Seka Aleksić: Homoseksualnost nije bolest!

Izvor: Press, 03.Jul.2013, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seka Aleksić: Homoseksualnost nije bolest!

U tekstu koji nosi naslov "Moj drug je gej" pevačica piše o predrasudama koje postoje prema homoseksualcim. Seka je navela primere brojnih poznatih ličnosti koje su priznale da su homoseksualci i da je to mnogima uništilo do tada uspešne karijere.
"Ljudski um je neistražen poput svemira. Svaki dan je nova borba, ceo život je jedna borba, a najteža ja ona – sa samim sobom. Mnogo toga svakome od nas prolazi kroz um. Preispitujemo sebe, svoje postupke, odnose sa drugim ljudima... >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Shvatiti druge – nije lako, shvatiti i prihvatiti sebe je teško, ali i najveći životni uspeh. Budite mudri. Budite mudri i veoma obazrivi. Pazite kome ćete se poveriti, čovek prosto ne može sam, mora sa nekim podeliti i radost i tugu. Zaista nije bitno sa kim delite postelju u svoja četiri zida, nema potrebe da bilo ko priča o tome. A opet, svako od nas je drugačiji...", napisala je Seka na svom blogu.
Ona piše da želi da ostane svoje i da među ljudima koji cene njen rad ima i toliko različitih, da joj to zaista imponuje.
"Upravo ta njihova različitost mi imponuje, imponuje mi što ljude, međusobno drugačije, povezuje moja muzika, što vidim da se druže, dolaze zajedno na moje nastupe, provode se i uživaju! Polazeći od sebe, nikada se nikom od njih ne bih obraćala zasebno, recimo „imam i gej fanove“. Pa tek to je DISKRIMINACIJA! Oni su moji fanovi, a šta rade i sa kim u svoja četiri zida – njihov problem", napisala je pevačica. 
Na samom kraju, Seka zaključuje da homoseksualnost nije bolest:
"Jedno vreme, dok se psihologija kao nauka nije razvila homoseksualnost se smatrala bolešću. Danas, razvojem nauke, samim tim i psihologije DOKAZANO JE DA NIJE BOLEST. Na kraju krajeva, da je bolest, A NIJE, očigledno je neizlečiva, ali bi razvijena farmaceutska industrija proizvela nekakve tablete, blokatore, da „umanji tu sklonost“, kao što se radi u slučaju neizlečivih bolesti. Ali, ponavljam, homoseksualna sklonost NIJE BOLEST!"
Pogledaj vesti o: Seka Aleksić

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Seka Aleksić u novoj priči otvoreno o seksualnosti: Moj drug je gej!

Izvor: Svet, 04.Jul.2013, 01:06

Pevačica Seka Aleksić ponovo je napisala post na blogu. Ovaj put, pevačica piše o homoseksualnosti, za koju tvrdi da nije bolest. U tekstu koji nosi naslov “Moj drug je gej” Seka piše o predrasudama koje postoje prema homoseksualcim. Seka je navela primere brojnih poznatih ličnosti koje su...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.