Seka Aleksić
Seka Aleksić

Svetlana Seka Aleksić je srpska pop folk pevačica rođena u Zvorniku 23. aprila 1981. godine.
Detinjstvo je provela u Srpskoj varoši kraj Brčkog odrastajući uz majku Ibrahimu koja je bošnjačkog porekla i oca Milorada koji je srpskog porekla. Još od malih nogu zanimalo je pevanje, uključila se u radu školskog hora gde je pokazala izuzetne vokalne sposobnosti.
Posle razvoda njenih roditelja nastavlja da živi sa majkom i bratom u Zvorniku. Dva meseca po završetku četvrtog razreda njena porodica je bila prinuđena da usled rata izbegne u Banju Koviljaču. Godinu dana kasnije seli se u Lipolist kraj Šapca.

Usled teškog materijalnog statusa kako bi pomogla majci i porodici sa četrnaest godina počinje da peva po kafanama i sav novac donosi kući, požrtvovana i vredna nije se stidela toga. Nakon završetka osnovne škole upisala je srednju poljoprivrednu školu ali zbog lošeg uspeha napušta je 1996. godine i posvećuje se pevanju. Uvek i rado iskreno priča u emisijama kako se njena majka bunila protiv toga da bude pevačica, kako bi udovoljila svojoj majci odlučuje da završi školu i upisuje zanat za frizerku koji uspešno završava. Odatle i dolazi njena ljubav prema modi i kosi, odlična je u prepoznavanju trendova. Kasnije počinje da peva sa bendom Strogo poverljivo i živi u Bijeljini.

Sa 19. godina odlazi u Švajcarsku na dve godine gde je stalno nastupajući po diskotekama uspela da uradi matricu za svoj prvi album. I zaista 5. decembra 2002. godine izlazi njen prvi album Idealno tvoja nazvana po pesmi sa pomenutog albuma sa kojom je odnela prvu nagradu publike na festivalu narodne muzike Moravski biseri u Ćupriji. Harizmatična crnokosa bila je nešto novo na narodnoj sceni i niko nije ostajao ravnodušan na njene pesme. Nastupa širom Balkana uspevala je da pomiri narode svojom pesmom. Nije bilo slavlja gde se nije pevala njena pesma Da sam muško. U to vreme imala je iza sebe neuspešan brak, usled svog stresnog posla imala je više neuspešnih veza dok nije srela i upoznala Veljka sa kojim je danas pet godina u srećnom braku a očekuju i prinovu.

2003. godine izdaje album Balkan koji je prodat u velikom tiražu, snima spot za pesmu Crno i zlatno, nešto nesvakidašnje na narodnoj sceni, postao je veliki hit i prepoznatljiva je po toj pesmi. 2005. godine izdaje album Dođi i uzmi me, sve pesme su postale vanvremenske i veliki hitovi, pesma Sviđa mi se tvoja devojka ušla je u top deset narodne muzike. Odmah zatim pokreće svoj sajt i modnu liniju Rich Bitch u okviru koje su se nalazile trenerke, haljine, majice, farmerke, rasprodate u najkraćem mogućem roku.

2007. godine izlazi album Kraljica, pesma Aspirin je oborio slušanost, imala je veliki hit. Njen album postaje najprodavaniji a Seka najtraženija i najtiražnija pevačica u zemlji. Sav novac odvaja i šalje u humane svrhe, u Fondu Deci s ljubavlju, pomaže deci bez roditeljskog staranja, stvara novu modnu marku Kraljica S i novac odvaja u svoj fond za humanitarne misije.

Vernik je i rado obilazi crkve, često i pomaže svojim zalaganjem i objavama, voli životinje i štiti njihova prava. 2009. godine izlazi njen album Slučajni partneri izdvaja se pesma Rođena s vukovima i visoko budžetni spot u kadru sa vukovima, originalna Seka uspela je da oduševi opet publiku a kako ističe najviše voli svoje fanove i sve što radi radi zbog njih. U srećnom braku sa Veljkom Seka je pronašla svoj oslonac i inspiraciju, prati je i podržava uvek i svuda. 2012. godine njen album Lom i pesma Ale ale je bio vrlo slušan. 2015. godine izlazi njen album Lek za spavanje pesma koja se istakla je Crveni ruž. Posle toga je uradila singl i spot Crnooka koji je slušan na svim mestima.

Dobitnica je mnogih nagrada, igrala je u filmu Mi nismo anđeli 3. Ostvarila je svoj san, i bodri sve da žive svoj san, živi i radi u vili u Staroj Pazovi sa suprugom Veljkom.

Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Seka zatrudnela zahvaljujući ovom napitku! Pre toga je dva puta prošla kroz vantelesnu (FOTO)

Seka zatrudnela zahvaljujući ovom napitku! Pre toga je dva puta prošla kroz vantelesnu (FOTO)

Zatrudnela Seka Aleksić - svi detalji blagoslovenog stanja tek sad dospeli u javnost

Izvor: Story, 26.Apr.2024, 13:53

Detaljnije >>

Seka Aleksić zatrudnela a sve zahvaljujući njemu: Posle sedam godina borbe, desilo se

Seka Aleksić zatrudnelazahvaljujući ovom ulju Pre četiri dana, ispred Hrama Svetog Save, Nikola Rokvić pozdravio se sa najmilija, pomolio se i krenuo pešaka na put dug 1060 km, do manastira Svetog Nektarija Eginskog kojem želi da se pokloni. Na tom putu Nikola će prikupljati sredstva za svoju fondaciju “Porodica” koji će donirati pedijatrijskoj onkologiji. Kako je istakao, potrebno je skupiti 200.000 evra. Čak je i Seka Aleksić zatrudnela zahvlajujući...

Izvor: Piplmetar.rs, 26.Apr.2024, 04:30

Detaljnije >>

"Pila sam ulje SVETOG NEKTARIJA I ZATRUDNELA" Seka Aleksić SLAVI OVOG SVECA u svom domu, a njemu će se se sada Nikola Rokvić pokloniti

Pre četiri dana, ispred Hrama Svetog Save, Nikola Rokvić pozdravio se sa najmilija, pomolio se i krenuo pešaka na put dug 1060 km, do manastira Svetog Nektarija Eginskog kojem želi da se pokloni.

Izvor: Blic, 25.Apr.2024, 15:00

Detaljnije >>

Posle svega, ona je stala Seki na crtu: Jasno je bilo da Veljko ima drugu FOTO

Majka Vejka Piljikića Sekina je velika podrška Seka pored supruga Veljka Piljkića uživa već 14 godina, a kruna njhovog braka su sinovi Jovan i Jakov. Seka Aleksić je kao dete razvedenih roditelja oduvek maštala o velikoj i skladnoj porodici, pa stoga ne čudi što su joj oni i pored velike slave uvek na prvom mestu. Ali, pored muža i sinova, tu su i svekar Miodrag, svekrva Violeta, dever Roland. Majka Veljka Piljikića,svekrva Seke...

Izvor: Piplmetar.rs, 24.Apr.2024, 02:31

Detaljnije >>

Obnovila mu grob, a zatim ga uramila u porodičnom domu: Svi gledaju u prizor iza Seke Aleksić i njenih sinova

Obnovila mu grob, a zatim ga uramila u porodičnom domu: Svi gledaju u prizor iza Seke Aleksić i njenih sinova

Popularna pevačica važi za jednu od najvećih vernica na našoj estradi, a da nisu u pitanju samo reči, dokaz su njena dela, ali i prizori iz njene kuće.

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2024, 19:00

Detaljnije >>

VELJKO KUPIO SEKI ALEKSIĆ PRAVI PIŠTOLJ Ljudi u radnji ostali u ŠOKU kad su ušli i tražili revolver: Evo šta ih je prodavac PITAO

Folk pevačica Seka Aleksić otkrila je da joj je suprug, Veljko Piljikić poklonio vatreno oružje za godišnjicu braka.

Izvor: Blic, 22.Apr.2024, 19:32

Detaljnije >>

"ON JE NA SVE SPREMAN" Bivša kućna pomoćnica otkrila TAJNE iz doma Seke Aleksić i Veljka - evo šta ju je najviše ZABOLELO

Brak Seke Aleksić i Veljka Piljikića deluje kao prava bajka, a da li su supružnici zaista tako skladan par, za domaće medije otkrila je jednom prilikom Sekina kućna pomoćnica.

Izvor: Blic, 21.Apr.2024, 20:31

Detaljnije >>