Ode obraz Crne Gore po diktatu Brisela!

Izvor: Glas javnosti, 04.Okt.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ode obraz Crne Gore po diktatu Brisela!

CETINJE/BEOGRAD - Kosovo je politička realnost i, što god mislili i kakvo god pravno mišljenje imali, nemamo pravo da zatvaramo oči pred tom realnošću. Međunarodna zajednica i naši ključni partneri u EU i NATO očekuju da Crna Gora u odnosu na Kosovo povuče odgovoran potez. To je izraženo u svim kontaktima i na svim nivoima. Ako Crna Gora želi u Evropu, logično je očekivanje da poštujemo njene većinske stavove i odluke - rekao je juče šef crnogorske diplomatije Milan Roćen >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na zasedanju crnogorske skupštine.

Odavno najavljeno

Roćen je, tako, u ime vladajuće koalicije najavio ono što se odavno naslućivalo - da će Crna Gora vrlo brzo priznati lažnu „državu Kosovo“!

Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je da će vlada „odgovorno“ doneti odluku o Kosovu.

- Sa ili bez podrške parlamenta, vlada će, kao i do sada, uvek odgovorno raditi ono što je u njenoj nadležnosti. Tako će biti i u vezi sa pitanjem Kosova - rekao je sinoć Đukanović. On je kazao da će Vlada Crne Gore zauzeti stav o Kosovu i o tome će obavestiti javnost.

PRIZNANJE ZBOG PRIVATNIH INTERESA

Predsednik SNP-a Srđan Milić rekao je da je rezolucijom predlagač pokazao da želi nemire, nestabilnost i kontrolisani haos. On je istakao da je rezolucija, što se tiče evropskih integracija, bezvredan dokument i ponovio da Crna Gora treba da prizna nezavisno Kosovo dan posle Srbije.

Poslanik Srpske liste Zoran Žižić naglasio je da ne treba sumnjati da će Crna Gora priznati nezavisno Kosovo, jer će se voditi svojim privatnim interesima.

- Kosovo je suvereno u svim oblastima. Srbija na Kosovu ne obavlja nijednu državnu funkciju, niti ima svoju instituciju, iako je to za nju težak gubitak - kazao je Đukanović.

Crna Gora i Crnogorci će se tako radije odlučiti „za punije debelo crevo kobasica od ludih evropskih krava“ i „položaj prosjaka“, kako je ovaj izbor slikovito opisao mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u pismu predsedniku i premijeru Crne Gore, nego za obraz i dostojanstvo, čojstvo i junaštvo!

Crnogorska Skupština počela je na jučerašnjoj sednici raspravu o Predlogu rezolucije o neophodnosti ubrzanja evropskih i evroatlantskih integracija, koju je pripremila vladajuća koalicija DPS - LDP.

U njemu se navodi da je Crna Gora „spremna da uvaži političku realnost koju članice EU i NATO vrednuju kao značajnu za regionalnu stabilnost i sledi politiku koja je na kursu njenih evropskih i evroatlantskih opredeljenja“.

- To će biti osnov i za opredeljenje Crne Gore prema pitanju Kosova. Državni organi Crne Gore dužni su da, koristeći sve svoje resurse, u što kraćim rokovima ispunjavaju uslove predviđene SSP-om sa EU, kao i okvirnim dokumentom Partnerstva za mir. Tako bi kroz evropske i evroatlantske integracije obezbedili viši kvalitet života svih građana Crne Gore i dostupnost svih vrednosti evropske civilizacije, i ispunili strateški prioritet članstva u EU i NATO - navodi se u rezoluciji, koju je potpisao 41 poslanik vladajuće koalicije. Ističe se da će Crna Gora i „dalje biti privržena pravima i obavezama“ koje proističu iz dosadašnjih angažmana sa EU, NATO, UN, Savetom Evrope, Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju i drugim međunarodnim regionalnim organizacijama.

Nepomirljive podele

Potpredsednica crnogorske vlade Gordana Đurović rekla je da se rezolucijom, koja se u delu javnosti tumači kao uvod u priznanje Kosova, neće doneti odluka o bilo kom pitanju. Đurovićeva je u uvodnom obraćanju Skupštini rekla da je cilj rezolucije podsticanje kvalitetnog dijaloga i unutrašnjih integracionih procesa.

Šef poslaničkog kluba vladajuće DPS Miodrag Vuković odbacio je „nedobronamerne ocene“ da će se rezolucijom odlučiti da se prizna Kosovo, navodeći da je to u nadležnosti drugih organa.

Poslanik opozicione SNS Andrija Mandić ocenio je da bi priznanje Kosova „unelo nepomirljive podele“ u toj državi. Mandićev stranački kolega, poslanik Goran Danilović rekao je da je „Srbiji svejedno“ da li će Crna Gora priznati nezavisnost Kosova. - Naše „da“ nezavisnosti Kosova doneće nam nezalečivu ranu. To će biti konačno „da“ Hašimu Tačiju - kazao je Danilović.

.....Nista cudno . Voleo bih da ikada sretnem politicara koji svoj LICNI interes ne stavlja na prvo mesto .Gade mi se : puni sebe , vaznosti svoje "visosti" prepunih stomaka i dzepova nezaradjenim novcem ---i , jos traze , zamislite : postovanje ...medju tim gnjidama ponekad zasija Covek {Gandi , bivsi Norveski Premijer ...} ...Napoleon je zbog svog EGA pdveo u smty milione mladih Francuza ---sada zbog svojih dzepova amer politicari rade to svom anrodu

HVALA Crnoj gori.

Nadam se da je ovo procitao o gospodin Vladislav B.Sotirovic! Zahvaljujemo Crnoj gori na "razumevanju" i hrabrosti. Gospodine Sotirovicu,danas je subota,potrci do apoteke i obezbedi dovoljno kolicinu bensedina jer ne verujem da ces sutra uspeti da se "naoruzavas" bensedinom jer je nedelja i ne bi trebalo da rade apoteke! Jos jednom, HVALA CRNOJ GORI.

Nije to politicka realnost vec nasilnicka realnost gde su Nato saveznici pod palicom Amerike okupirali deo teritorije jedne suverene priznate drzave u UN-u.Da ne govorimo o istorijskoj realnosti gde Amerika i njeni saveznici zatvaraju oci pred istinom .

Прича о Црногорском образу,чојству и јунаштву је само мит који је вековима стваран.Нема ту ни "О" од образа.Зар сте шта друго могли и очекивати од мафијаша у коалицији са Шиптарима?Можда је најбоље речи о "јунаштву" Црногораца изрекао Стеван Јаковљевић,професор Београдског униврезитета и писац легендарне књиге "Српска трилогија".Прочитајте из друге књиге(а има их три) причу "И аероплани опет туку".А Србија ако је нека Држава(а ја мислим да јесте па било ко је водио),бар за Црну Гору има читав арсенал контра мера у случају признања Косова.За сада треба бар успорити Споразум о ратификацији двојних држављанстава или га бар водити селективно као што то ради Црна Гора.За почетак и то је довољно.

Komsije srbi vi da ste imali obraza nebi ukinuli crnu goru njegosu ste vi srbi digli maluzolej u vazduh a te vase bolesne price iz vase bolesne crkve kako su svi protiv vas je dokaz vise da kosovo pa ni vojvodina nije vase a samim tim ni crna gora imate tadica francetica za presjednika pa neka vas tesi p.S zbog protesta sto ce crna gora priznati kosovo zapalite se benzinom na terazijama

Htjeli ste veliku Srbiju zar ne?Gdje je sada velika Srbija?

Davno je otisao obraz C.Gore i ovo nije nista sto ce da prizna nezavisno Kosovo , tako ti je u drzavi gdje se narod ne pita nista . Orao.

"Priznanje zbog PRIVATNIH interesa"... dobro je onaj prijatelj u Skupstini rekao.

.

.

U stvari ti "privatni interesi" su "zatvorskog" tipa. Samo sto Djukanovicev klan likvidira protivnike na stepenicama bolnice, pa je ovaj zemljak morao sve da malo ulepsa.

.

.

To tricarsko priznanje pod pistoljem na Milovom celu (ili ako hocete da budemo precizniji - mahanjem zatvorskih kljucheva pred nosom) ne predstavlja nista. To je samo sramota onih u CG, koje je on i njegov brat od tetke Vulanovic uvukao u to kolo, a koje su Krivokapic, Vukotic i ostrali rado prigrlili, osnivajuci svoju privatnu drzavu-knezevinu, jezik, religiju, svoj univerzitet, svoju miliciju, neka vrsta situacije kao sto je u Libiji, koja je od super teroriste drzave postala demokratska prijateljaska drzava, preko noci.

"Ode obraz Crne Gore po diktatu Brisela!"

Tacno, ali ni Srbija ne daje junacku sliku Crnogorcima kukajuci pred vratima nove Austro-Ugarske da je prime unutra kao sugavo pseto.

Kako god da se gleda Djukanovic tacno imitira Tadica i uzas je da su obojica Crnogorci. Od ovoga stvarno treba da se stidimo.

Draga Braco i Sestre:

sad kad ste nezavisni, mozete se i prodati. Ali, zar se ne prodaje bogatijem, pa da se u prodaji dobro prodje? Ili ste, sad kad je zapadni Svet propao, spremni da se prodate nizasta?

U svakom slucaju, vazi ona stara - kupce, cuvaj se ili vam na latinskom - da razumete - caveat emptor!

Nekad su Crnu Goru nazivali Srpskom "Spartom"!Nekad je to podrucje bilo sinonim za "cojstvo i junastvo i za datu rec!

Sada je sinonim za podanistvo,kriminal,bratoubilastvo i bratoizdaju,Crna Goro koja sebe sad nazivas imenom tvog Italijanskog osvajaca(Montenegro),sram da te bude,nevolje prodju a sramota ostaje doveka!

Zar i od Crne Gore treba cekati toliko na odgovor?

Ne pada sneg da pokrije breg, nego da svaka zivotinjica pokaze svoje tragove!
Pogledaj vesti o: Organizacija Obraz

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nezavisno Kosovo realnost

Izvor: Kurir, 04.Okt.2008

PODGORICA - Crnogorski ministar inostranih poslova Milan Roćen indirektno je juče najavio da će vlada u Podgorici ubrzo priznati nezavisno Kosovo. Roćen je na sednici parlamenta rekao da je „nezavisno Kosovo politička realnost i da kakvo god pravno mišljenje imali, Crna Gora nema pravo da zatvara...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.