Obradović organizator nereda?

Izvor: S media, 11.Okt.2010, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović organizator nereda?

Kod privedenog vođe organizacije "Obraz" Mladena Obradovića nađen spisak osoba za koje se veruje da je trebalo da rukovode neredima u Beogradu. Policija nastavlja hapšenje, rekao direktor policije Milorad Veljović.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je kod privedenog vođe organizacije "Obraz" Mladena Obradovića nađen spisak osoba za koje se veruje da je trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da rukovode neredima u Beogradu. Veljović je Obradovića označio kao "jednog od glavnih organizatora" nereda.

Prema njegovoj oceni, napadi na policiju su bili izuzetno organizovani i sinhronizovani i nisu se slučajno desili.

Tokom noći i juče provedeno je 249 izgrednika, od toga 54 maloletnika. Od privedenih punoletnih osoba, zadržana je 131 osoba.

Veljović je izjavio za agenciju Beta da više od 60 odsto privedenih nije iz Beograda, odnosno da su došli u Beograd, da bi učestvovali u neredima.

"Policija će danas i narednih dana, u saradnji sa Tužilaštvom, nastaviti privođenje svih za koje postoje saznanja da su učestvovali u nemirima i u tome ćemo sigurno istrajati", rekao je direktor policije.

On je dodao da su, prema konačnom bilansu nereda, povređena 132 policijska službenika, od toga pet teško, i 25 građana, od kojih jedan ima teške povrede.

"Parada ponosa" održana je pod jakim policijskim obezbeđenjem, a učesnike skupa morali su da odvezu policijski automobili.

U jednom od naleta huligana, oštećen je mobilni mamograf na Trgu Nikole Pašića, zatim sedišta Demokratske stranke, SPS-a, LDP-a, Radio-televizija Srbije i prodavnice sportske opreme.

Komunalne službe, tokom jučerašnjeg dana i tokom noći, imale su mnogo posla, kako bi centar Beograda doveli u red.

Bilans nereda u Beogradu

Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić izjavio je da nijedan vatrogasac nije povređen u više od 18 intervencija obavljenih tokom nereda, ali da su oštećena tri vatrogasna vozila.

Izgrednici su se od prepodnevnih sati okupljali u širem centru Beograda, u znak protesta zbog održavanja "Parade ponosa", koja je prvi put održana u Srbiji i već tada su se sukobljavali sa jakim policijskim snagama koje su obezbeđivale "Paradu".

"Parada ponosa" održana je, uz jaku policijsku zaštitu, kao što je i bila planirana - okupljanjem u parku Manjež, šetnjom okolnim ulicama i žurkom u Studentskom kulturnom centru, nakon čega su policijska vozila odvezla učesnike Parade kući.

(Agencije, RTS)
Pogledaj vesti o: Organizacija Obraz

Nastavak na S media...






Povezane vesti

MUP GARANTUJE BEZBEDNOST TOKOM POSETE KLINTONOVE

Izvor: Kurir, 11.Okt.2010

BEOGRAD - Tokom boravka američke državne sekretarke Hilari Klinton u Beogradu biće preduzete sve mere obezbeđenja prvog stepena, ali policija će se truditi da što manje onemogući kretanje građana...Direktor policije Milorad Veljović rekao je da je u slučaju posete Klintonove reč o obezbeđenju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.