Ne bi trebalo zabraniti Obraz i Pokret 1389

Izvor: S media, 23.Sep.2009, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne bi trebalo zabraniti "Obraz" i "Pokret 1389"

Lider SNS Tomislav Nikolić izjavio da organizacije poput "Pokreta 1389" i "Obraza" ne bi trebalo zabraniti. Organizacije koje u svom programu pozivaju na nasilje, neće imati podršku SNS-a.

"Nigde nisam pročitao odluku nekog njihovog organa: 'Sada ćemo da bijemo svakog ko drugačije misli'. Takve treba zabraniti", kazao je Nikolić.

On je naveo da policija i tužilaštvo "svesno prebacuju odgovornost za ono što se dešava u Srbiji, što je drastičnom porastu, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << a što ne mogu da zaustave".

Prema njegovim rečima, država mora da omogući gradjanima da "otvore ventil".

"U nama je nagomilan bes... Ne kažem da je to opravdani ventil, ali država mora da shvati i da im omogući da negde taj ventil otvore, da se ne tuku po ulicama, da ne tuku strance... Ko je kriv? Država", kazao je Nikolić.

On je naveo da nasilne organizacije neće imati zaštitu SNS-a.

"Neće imati zaštitu. Zašto da se kriju iza naših ledja? Ali, moram da budem potpuno ubedjen da je neka organizacija nešto organizovala", rekao je Nikolić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zabranilo udruženju gradjana "Pokret 1389" i Srpskom narodnom pokretu "Izbor je naš" iz Republike Srpske da sutra održe skup u Beogradu.

Te organizacije su za sutra u 11 časova prijavile skup u pokretu ispred Hrama svetog

Save.

"Policijska uprava za grad Beograd, shodno članu 11. Zakona o okupljanju gradjana zabranila je taj javni skup u pokretu", navodi se u saopštenju policije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.