Najava rušenja vlasti?

Izvor: Glas javnosti, 02.Jul.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najava rušenja vlasti?

KURŠUMLIJA - Predsednik OO DS Zoran Vučković oštro je napao novoformiranu vlast u ovom gradu, koju čine SRS, GG „Gvozdeni puk“ i DSS i rekao da je bolje biti u opoziciji čistog obraza nego u prljavoj vlasti. On je najavio njeno obaranje svim legalnim i legitimnim sredstvima. Zbog formiranja ovakve vlasti u Kuršumliji, tvrdi Vučković, novac koji je kancelarija za ruralna područja Ministarstva poljoprivrede namenila poboljšanju vodosnabdevanja u Kuršumliji, preusmeren je u opštinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Blace, gde su vlast formirali DS i G17 plus.

Vučković, koji je već bio viđen na mestu predsednika opštine do nekoliko sati pred početak sednice SO Kuršumlija, koja je održana u četvrtak, 26. juna, kaže da DS, GG „Svi zajedno za Kuršumliju“ i SPS-NS nisu mogli da prihvate megalomanske zahteve „Gvozdenog puka“.

- Razgovore o formiranju vlasti u Kuršumliji smo započeli tek kad je bilo evidentno da će vlast na državnom nivou formirati DS sa svojim koalicionim partnerima. Smatrali smo da je bolje da ovde napravimo vlast sličnoj onoj u Beogradu. Sa svojim partnerima imali smo 18 odbornika i za formiranje vlasti bio je potreban još jedan. Mislili smo da će „Gvozdeni puk“, koga su formirali bivši rezervisti, biti naš partner, jer su, mogu to slobodno da kažem, zahvaljujući predsedniku Tadiću dobili novac. Međutim, nismo mogli da prihvatimo njihove megalomanske zahteve - kaže Vučković i dodaje da je, osim mesta zamenika predsednika opštine, „Gvozdeni puk“ tražio i mesta predsednika i zamenika predsednika SO, i to obe plaćene funkcije i plaćena mesta u opštinskom veću za svoje članove, kao i sportsku halu, gde bi oni zaposlili dvadesetak svojih pristalica.

Prema rečima zamenika predsednika OO DS Dragana Đorđevića nije čudo što je DSS prihvatio da učestvuje u vlasti jer je ta stranka, koja je u prethodnom periodu imala skoro apsolutnu vlast, radila samo u interesu jedne privatne firme. Na ovaj način želi da spreči otvaranje pitanja kako se trošio budžet opštine, pogotovo kad je u pitanju sportska hala, koja će po poslednjim informacijama koštati skoro dvesta miliona dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.