LIDER OBRAZA POD ISTRAGOM

Izvor: Kurir, 12.Okt.2010, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIDER "OBRAZA" POD ISTRAGOM

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv vođe organizacije "Obraz" Mladena Obradovića i još 134 osobe, zbog nasilničkog ponašanja na javnom skupu. Obradović je označen kao kolovođa nereda tokom održavanja "Parade ponosa".

Pred istražnog sudiju Višeg suda u Beogradu izvedeno je 71 lice i doneto je rešenje o sprovođenju istrage, zbog postojanja sumnje da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu. Protiv 66 lica doneto je rešenje o pritvoru do mesec dana.

Policija je zbog nereda u Beogradu privela 249 izgrednika, od toga 54 maloletnika. Od privedenih punoletnih osoba, zadržana je 131 osoba.

Više od 60 odsto privedenih nije iz Beograda, već iz unutrašnjosti Srbije.

Tokom nereda, glavnom gradu Srbije pričinjena je velika materijalna šteta, a oko 160 ljudi je povređeno, mahom policajaca.
Pogledaj vesti o: Organizacija Obraz

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.