Hemofarm savladao Budućnost

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Okt.2010, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hemofarm savladao Budućnost

TREĆE KOLO
HEMOFARM ŠTADA - BUDUĆNOST 88:76 (26:19, 22:18, 30:14, 10:25)
Dvorana: Milenijum. Gledalaca: 2.500. Sudije: Herceg, Anzulović, Javor (svi Hrvatska). Osvojene lopte: Hemofarm Štada 5, Budućnost 5. Izgubljene lopte: Hemofarm 13, Budućnost 9. Asistencije: Hemofarm 18, Budućnost 10. Lične greške: Hemofarm 31, Budućnost 23. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Košarkaši Budućnosti čistog obraza odlaze iz vršačkog Milenijuma. Podgoričani su u uspeli da u poslednjoj četvrtini anuliraju izuzetno visoku prednost Vrščana od 27 poena i na kraju izgube utakmicu sa „samo“ 12 poena razlike. I trener Budućnosti, Dejan Radonjić posle utakmice je priznao da je njegova ekipa izvukla častan rezultat.
Kao što se očekivalo, utakmica je počela izuzetno žestoko. Vrščani su u prvi minutama poentirali preko Krstovića, a sa druge strane Dragićević je bio glavni igrač tima iz Podgorice.
U nastavku susreta gosti su zaigrali nešto agresivnije u odbrani i pokušali da pozicione napade Hemofarma zaustave zonom. Takva igra je donela mali preokret na samom početku druge četvrtine. Ali, onda su se raspucali Krstović i Božović i Vrščani su počeli polako, ali sigurno da se rezultatski odlepljuju.
Prava kanonada Vrščana usledila je u trećoj četvrtini, Hemofarm je delovao izuzetno sigurno, trojke su sevale sa svih strana a pored Krstovića svoje umeće su pokazali Šutalo, Mačvan, i Abdul Hamid, pa je u 26. minutu posle trojke Krstovića Hemofarm prvi put stigao do  prednosti veće od 20 poena.
Poslednje minute trećeg perioda igre Vrščani su završili furioznom serijom od 10:2 i samim tim stigli i do najveće razliku na utakmici - (78:51). Ovo visoko vođstvo kao da je uspavalo izabranike Željka Lukajića u poslednjem periodu igre koji potom nisu poentirali do 34. minuta, a Podgoričani su vezali devet poena. Post domaćina prekinuo je Pavković i Vrščani su uspeli da održe dvadesetak poena prednosti.
Međutim, u poslednja tri-četiri minuta utakmice, Budućnost ponovo napravila seriju, ovog puta 11:2 i izbegla katastrofu u „Milenijumu“.
Željko Lukajić, trener Hemofarm Štada naglasio je da u principu je zadovoljan igrom svoje ekipe.
- Ukupno gledano, dobro smo odigrali i porazili smo jedan od dosad neporaženih timova. Izuzetno sam zadovoljan angažmanom, koncentracijom i prikazanom igrom u prve tri četvrtine. Bilo je nekih propusta i slabosti u našoj igri u tom periodu, ali je to sasvim razumljivo. Rano smo počeli da slavimo i to sebi ne smemo dozvoliti. Takođe, ne smemo dozvoliti tako ofanzivan skok protivniku kao što smo dozvolili sada Budućnosti. Ima još sitnica koje moramo da ispravimo, pre svega mislim na presing igru, ne možemo da probijemo driblingom.
J. Turkoane




Pogledaj vesti o: Organizacija Obraz

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.