Čanak: Klerofašističke organizacije rade za policiju

Izvor: Blic, 16.Sep.2009, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Klerofašističke organizacije rade za policiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je danas da " klerofašitičke organizacije poput Obraza, 1389 i Naših" rade za policiju, pa zato ne predstavljaju problem za bezbednost.



"U Srbiji oduvek ima neformalnih grupa koje joj služe kao država sa lažnom ličnom kartom. Koliko je samo devedesetih godina bilo paravojnih formacija, a posle se ustanovi da su svi oni imali službene legitimacije", kazao je Čanak.

On je ocenio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << te grupe ne predstavljaju u Srbiji problem ni u vrednosnom smislu, jer u zemlji vlada licemerje zbog kontinuirane politike bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

Čanak je, gostujući u emisiji Kažiprst na B92 kazao da se energično zalaže za pravo gej populacije na okupljanje, ali da ne shvata "preterano ozbiljno" Paradu ponosa zakazanu za nedelju, jer njeni učesnici izlaze na ulicu bez konkretnih zahteva.

Ccanak je takođe rekao da ne veruje da će Statut Vojvodine uskoro biti na dnevnom redu Skupštine Srbije.

"Ne verujem da će Statut uskoro biti na dnevnom redu, jer oko tog pitanja ne postoji elementaran politički koncenzus odnosno politička većina. Problem je u tome što bilo kakav pomak od centralizma znači tektonske promene u Srbiji", kazao je Čanak gostujući na Radiju B92.

On je ocenio da je poniženje pokrajinskih institucija to što je Skupština Vojvodine usvojila Statut pre godinu dana, a taj dokumant još nije bio na dnevnom redu Skupštine Srbije.

"Ovo je ponižavanje pokrajinskih institucija i dva miliona građana koje ona predstavlja. Skupština Vojvodine ima manje prava od jednog poslanika u Skupštini Srbije", naveo je Čanak.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.