Izvor: Luftika.rs, 17.Maj.2021, 11:41

Zvicer se krije u Južnoj Americi, policija na tragu “komandantu” Veljine grupe

Bezbednosne službe regiona, predvođene srpskim operativcima iz MUP i BIA, locirale su Radoja Zvicera, navodnog vođu “kavačkog klana”, u jednoj od zemalja Južne Amerike.
On neprestano menja boravište, pa čak i države ovog dela sveta, kako bi umakao poteri, ali mu policija praktično diše za vratom.
Preko nacionalnih biroa Interpola danonoćno se razmenjuju informacije, jer je za ovim Kotoraninom naša zemlja raspisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << međunarodnu “crvenu poternicu”, a u međuvremenu se u potragu za njim uključila i Crna Gora.
– Za kretanje po Latinskoj Americi koristi lažna dokumenta ali ga i čuvaju tamošnji narko-bosovi – navodi izvor “Novosti”.
– Prema informacijama kojima raspolažemo ima falsifikovana dokumenta Severne Makedonije, Hrvatske i Ukrajine. Bez obzira na veze sa kokainskim kartelima, njegovo hapšenje je pitanje dana.
Zvicer je prema operativnim saznanjima evropskih policija, jedan od glavnih snabdevača kokainom na Starom kontinentu. Krijumčarski lanac na čijem je čelu jedan je od najuhodanijih i sve doskora, zahvaljujući vezama u pojedinim policijama, najzaštićenijih.
Istraga koja je u Srbiji pokrenuta protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića došla je do saznanja da su oni ne samo deo ovog švercerskog lanca, već da je njihov vođa upravo ovaj Kavčanin. Ne samo da su trgovali narkoticima već su po Zvicerovom nalogu ubijali i suparnike.
Inspektori su došli do jezivih saznanja o egzekucijama nakon što su dešifrovani zaplenjeni telefoni Belivuka i njegovih saučesnika, navode beogradski mediji.
– Od ukupno 44 zaplenjena telefona, veliki broj je imao instaliranu aplikaciju Skaj za šifrovanje poruka. Tu se nalazila i prepiska sa ljudima iz vrha kavačkog klana, koji su se raspitivali na koji način su pojedine žrtve ubijane i kako su im uništavana tela i dokazi.
Pored toga, snimci pojedinih egzekucija koja su poslati preko Skaja direktno šefu “kavačana” Radoju Zviceru koji je odnedavno u bekstvu, pišu beogradski mediji.
Belivuk je bio praktično šef ispostave “kavačkog klana” u Srbiji, i radio je po Zvicerovim naređenjima.
– Neka od najmonstruoznijih zverstava počinili su po direktnom nalogu Radoja Zvicera – ističe sagovornik “Novosti”.
– Da bi mu pokazali lojalnost, organizovali su i počinili brojne likvidacije u regionu, ali i širom Evrope. Posebno je monstruozan način na koji su uklanjali dokaze u kući smrti u Ritopeku.
Policija je u štek-vikendici nadomak Beograda nedavno pronašla arsenal oružja, ali i industrijsku mašinu za mlevenje mesa i kostiju. Veštačenjem su u njoj identifikovani ljudski biološki tragovi. Pronađeni su i alat, kao i gumena odela i obuća, koje su pripadnici grupe koristili kako bi se otarasili tela svojih žrtava.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je na TV Prva da su pripadnici klana Veljka Belivuka pravili ćevape od ljudi i slali ih Radoju Zviceru, vođi ,kavačkog klana“.
– Taj Zvicer je, kad ga neko iznervira, od Belivuka tražio da mu pošalje ćevape. I Belivukovi koljači su zaista ljude ubijali, mleli ih u industrijskoj mašini za meso, pravili ćevapei slali ih Zviceru. Pre nego što ih ubiju, oni su svoje žrtve najstrašnije mučili.
Sekire koje su nađene u tajnom bunkeru služile su za jezivo iživljavanje. Utvrđeno je da su nekim žrtvama gurali sečivo sekire u anus ili im sekli tetive, a nekima su čekićima razbijali zglobove i glavu… – rekao je Vučić i naveo da su ti jezivi zločini imali veze samo sa borbom oko prevlasti na tržištu droge.
Velja snimcima svirepih ubistava ‘fakturisao’ Zviceru ‘posao’: 300.000€ po glavi

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

On neprestano menja boravište, pa čak i države, a policija mu je za petama: Ko je Radoje Zvicer? VIDEO

Izvor: B92, 17.Maj.2021

Bezbednosne službe regiona, predvođene srpskim operativcima iz MUP-a i BIA, locirale su vođu "kavačkog klana"...Radoje Zvicer lociran je u jednoj od zemalja Južne Amerike, javljaju mediji...On neprestano menja boravište, pa čak i države u tom delu sveta, ali mu je, navodno, policija za petama....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.