Izvor: Radio 021, 18.Avg.2020, 13:59

Veći deo Novog Sada bez vode zbog nestanka struje, iz EPS-a bez informacija

Fabrika vode danas oko 13 časova na kratko je ostala bez struje, što je za posledicu imalo da je veći deo Novog Sada ostao bez vode.

U JKP "Vodovod i kanalizacija" kažu za 021.rs da je bilo potrebno malo vremena da se Fabrika vode prebaci na aletrnativno napajanje, a da bi oko 16 časova trebalo da se normalizuje isporuka vode u celom gradu.

"Zbog prestanka u isporuci električne energije u većem delu grada, uključujući i Fabriku vode, došlo je do prekida u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << isporuci vode u celoj distributivnoj mreži. Sistem automatskog prekopčavanja napajanja Fabrike vode je aktiviran i stabilizaciju u vodosnabdevanju očekujemo u narednih satima", kažu za 021 u ovom javno-komunalnom preduzeću.

U ovom preduzeću nisu znali koji je uzrok nestanka struje.

Podsetimo da je Novi Sad proteklih godina u više navrata ostao bez vode zbog havarije na strujnoj mreži, a iako je uspostavljen drugi naponski vod ka Fabrici vode koji automatski obezbeđuje napajanje, prekid struje i od nekoliko minuta dovodi do zaustavljanja celog sistema distribucije vode kojem treba do dva sata da se ponovo pokrene.

Podsetimo, poslednji put je problema sa vodosnabdevanjem bilo 10. avgusta zbog radova na poboljšanju automatskog sistema prekopčavanja Fabrike vode. O tome više na OVOM LINKU.

Inače, iz EPS-a nema informacija o havariji, što je već uobičajeno, jer ovo javno preduzeće već nekoliko godina unazad nema službu koja u Novom Sadu komunicira sa javnošću i medijima nego je potrebno obratiti se pisanim putem Beogradu, a odgovor ili ne stigne ili ga bude tek kada "vanredna" situacija prođe.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Veći deo Novog Sada bez vode zbog nestanka struje

Izvor: NoviSad.com, 18.Avg.2020

Veći deo Novog Sada oko 13 časova ostao je bez vode jer je Fabrika vode u tom periodu na kratko ostala bez struje. Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ su saopštili da..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.