Veći deo Novog Sada bez vode zbog nestanka struje

14:08:00 18.08.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Veći deo Novog Sada oko 13 časova ostao je bez vode jer je Fabrika vode u tom periodu na kratko ostala bez struje.

Veći deo Novog Sada bez vode zbog nestanka struje


Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ su saopštili da je bilo potrebno malo vremena da se Fabrika vode prebaci na aleternativno napajanje, a da bi oko 16 časova trebalo da se normalizuje isporuka vode u celom gradu.

- Zbog prestanka u isporuci električne energije u većem delu grada, uključujući i Fabriku vode, došlo je do prekida u isporuci vode u celoj distributivnoj mreži. Sistem automatskog prekopčavanja napajanja Fabrike vode je aktiviran i stabilizaciju u vodosnabdevanju očekujemo u narednih dva-tri sata – navode u ovom javno-komunalnom preduzeću.

Za sada se ne zna koji je uzrok nestanka struje.

Novi Sad proteklih godina u više navrata ostao bez vode zbog havarije na strujnoj mreži, a iako je uspostavljen drugi naponski vod ka Fabrici vode koji automatski obezbeđuje napajanje, prekid struje i od nekoliko minuta dovodi do zaustavljanja celog sistema distribucije vode kojem treba do dva sata da se ponovo pokrene.

Inače, u ponedeljak, 10. avgusta izvođeni su radovi na poboljšanju automatskog sistema prekopčavanja Fabrike vode. Tada je saopšteno da ti radovi predstavljaju poslednju fazu poboljšavanja sistema kako bi se u budućnosti smanjili problemi u vodosnabdevanju do kojih dolazi prilikom nestanka struje na pogonu za preradu i distribuciju vode.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 34%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 3 m/s, E
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?