Izvor: Radio 021, 08.Maj.2020, 10:43

VIDEO: Obradović i pristalice protestovali ispred Skupštine, gurali se s ministrima i vikali im da su lopovi

Poslanici Dveri i njihove pristalice na čelu sa Boškom Obradovićem organizovali su danas protest ispred glavnog ulaza u Skupštinu Srbije, a bilo je koškanja i guranja sa poslanicima vladajuće kolacije i ministrima koji su dolazili na sednicu.

Oni nose zastave Srbije i Dveri, transparente na kojima piše "Dole Vlada", "Ne može Vaskrs, ali izbori mogu", "Ne može Đurđevdan, ali izbori mogu", duvaju u pištaljke, uzvikuju "Vučiću, lopove", "Izdao si Kosovo".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
U trenutku kada je u Skupštinu dolazio ministar zdravlja Zlatibor Lončar došlo je koškanja i prepirke, a ministra je obezbeđenje sprovelo do ulaza u parlament. Obradović je Lončaru rekao da se "spremi za zatvor" i da će mu "suditi narod", dok su ostali vikali "Lončare, lopove".

Predstavnici Dveri dočekali su i poslanika SNS Milovana Drecuna i vikali "Izdali ste Kosovo". Oni su krenuli ka njemu i opet je bilo guranja na stepeništu.

Predstavnici Dveri rekli su da je Drecun nasrnuo na poslanicu Mariju Janjušević. Ona je rekla da je Drecun njoj govorio lascivne reči koje ona ne može javno da ponovi.

"Nisam dozvolila da mi priđe dovoljno blizu da me povredi", rekla je Janjušević.

Upitan čemu ovaj protest, Obradović je pitao šta nije jasno.

"Osam godina neko krši Ustav. Laže, krade, izdaje. Na svaki način ponižava državu", rekao je Obradović i dodao da se Dveri bune jer to neće da trpe. "Nema fizičkog nasilja, mi samo govorimo ko je kriminalac, ko je izdao Kosovo. Imamo obavezu da se suprotstavimo ovoj nenormalnoj i kriminalnoj vlasti", rekao je Obradović.

On je rekao da poziva sve poslanike opozocije na pobunu i da nađu svoj način.

"Došlo je vreme za pobunu, za obračune", rekao je Obradović.

On je rekao da se danas menjaju dva važna izborna zakona, da su izbori raspisani po jednoj proceduri, a da će se sada potpisi prikupljati po drugoj proceduri.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HAOS ISPRED SKUPŠTINE Sukob Dveri sa poslanicima i ministrima RISTIČEVIĆU ISCEPAN SAKO

Izvor: Blic, 08.Maj.2020

Poslanici Dveri u Skupštini Srbije protestuju ispred ulaza u Skupštinu Srbije i tom prilikom su napali ministre i poslanike vladajuće većine prilikom ulaska u zgradu, prenosi N1.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.