Izvor: Radio 021, 01.Mar.2020, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Ministarstvo zdravlja objavilo video sa informacijama o korona virusu

Pacijent koji je danas primljen na Infektivno odeljenje kraljevačke Opšte bolnice nije zaražen korona visrusom, rečeno je u Ministarstvu zdravlja.

Testovi koji su urađeni u Institutu Torlak pokazali su da je muškarac negativan na ovaj virus. On je ranije danas primljen u bolnicu zbog simptoma sličnih korona virusa, a došao je iz Italije.

U Srbiji nisu registrovani slučajevi obolevanja od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << virusa Covid-19, saopštilo je večeras Ministarstvo zdravlja.

Do danas je u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano 36 osoba. Svi uzorci bili su negativni na novi korona virus, navodi ministarstvo.

Ministarstvo zdravlja objavilo je i video snimak sa informacijama za građane o novom korona virusu.

Podsećaju da su simptomi bolesti temperatura i kašalj, a kako bi umanjili rizik od zaraze potrebno je da svi brinu o ličnoj higijeni i slede uputstva Ministarstva zdravlja.

Važna je pojačana i česta higijena ruku, naročito pre i posle jela i posle kijanja ili kašljanja, pokrivanje usta ili nosa prilikom kijanja i kašljanja papirnim maramicama ili rukavom u pregibu lakta.

Građanima koji osete simptome sugerišu da ostanu kod kuće, ne idu na javna mesta, na posao, u školu...

"Ako ste doputovali iz Kine ili severne Italije ili drugog žarišta kontaktirajte Ministarstvo zdravlja na broj telefona 064/8945 235. U narednih 14 dana ostanite kod kuće i smanjite kontakte sa ukućanima," navode u video snimku. Kako ističu, poštovanje preporuka i uputstava može sprečiti širenje korona virusa.



Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.