VIDEO: Ministarstvo zdravlja objavilo video sa informacijama o korona virusu

Pacijent koji je danas primljen na Infektivno odeljenje kraljevačke Opšte bolnice nije zaražen korona visrusom, rečeno je u Ministarstvu zdravlja.
VIDEO: Ministarstvo zdravlja objavilo video sa informacijama o korona virusu
Foto: Pixabay (ilustracija)
 
Testovi koji su urađeni u Institutu Torlak pokazali su da je muškarac negativan na ovaj virus. On je ranije danas primljen u bolnicu zbog simptoma sličnih korona virusa, a došao je iz Italije.
 
U Srbiji nisu registrovani slučajevi obolevanja od virusa Covid-19, saopštilo je večeras Ministarstvo zdravlja.
 
Do danas je u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano 36 osoba. Svi uzorci bili su negativni na novi korona virus, navodi ministarstvo.
 
Ministarstvo zdravlja objavilo je i video snimak sa informacijama za građane o novom korona virusu.
 
Podsećaju da su simptomi bolesti temperatura i kašalj, a kako bi umanjili rizik od zaraze potrebno je da svi brinu o ličnoj higijeni i slede uputstva Ministarstva zdravlja.
 
Važna je pojačana i česta higijena ruku, naročito pre i posle jela i posle kijanja ili kašljanja, pokrivanje usta ili nosa prilikom kijanja i kašljanja papirnim maramicama ili rukavom u pregibu lakta.
 
Građanima koji osete simptome sugerišu da ostanu kod kuće, ne idu na javna mesta, na posao, u školu...
 
"Ako ste doputovali iz Kine ili severne Italije ili drugog žarišta kontaktirajte Ministarstvo zdravlja na broj telefona 064/8945 235. U narednih 14 dana ostanite kod kuće i smanjite kontakte sa ukućanima," navode u video snimku. Kako ističu, poštovanje preporuka i uputstava može sprečiti širenje korona virusa.
 
  • Istina

    02.03.2020 04:59
    I laz
    Pokusala sam da posaljem komentar, ali me je "sistem" ocigledno sprecio u tome. Kako vidim na ovakav demagoski potez zvanicnika odnosno tekst nije se dosad pojavio nijedan komentar. Komentari na ovu temu bice ocigledno dobro "procesljani" od strane administratora i zadrzani od kojekakvih "sluzbenica" dok im ne istekne aktuelnost. Po mini-star-st-vu, instituciji sa malo zvezdica i shodno tome kredibilita, ljudi sa "simptomima" koji su tako jadno i skrto opisani, kao da ih je opisivalo dete a ne struka, ni slucajno ne treba da idu na javna mesta i ne daj Boze da se jave lekaru. Cak i za laika, ovakva manipulacija je isuvise providna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija