Izvor: Radio 021, 03.Okt.2020, 19:21

Trampov lekar: Optimistični smo, hospitalizovan je zato što je predsednik

Predsednik SAD Donald Tramp, koji je zaražen virusom korona, od jutros je dobro, rekao je njegov lekar Šon Konli.

Dodao je da se Tramp ne nalazi na kiseoniku i da su lekari optimistični.

Šon Konli je, na konferenciji za novinare ispred bolnice "Volter Rid", preneo zahvalnost predsednika i prve dame svima koji brinu.

Naveo je da predsednik više nema temperaturu. Istakao je da je on preporučio da Tramp bude prebačen u bolnicu iz predostrožnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Sedamdeset dva sata od dijagnoze, zadovoljni smo napretkom u oporavku", naveo je Konli.

Član medicinskog tima koji brine o Trampu Šon Duli je rekao da je ponosan na tim koji brine o predsedniku. Dodao je da se njegovom lečenju pristupa multidisciplinarno.

"Pratimo ga i pažljivo motrimo na eventualne komplikacije zbog koronavirusa ili terapije koju prima. Srce, bubrezi... sve je normalno", naveo je Duli.

Lekari su istakli da predsednik nije na kiseoniku i da nije imao teškoća sa disanjem.

Kako su naveli, dobrog je duha i jutros je rekao da bi čak mogao i da izađe iz bolnice.

Podsetili su da je primio specijalnu terapiju antitela, kao i lek remdesivir, odnosno prvu dozu leka koji bi trebalod a prima pet dana.

"Optimimstični smo", poručio je Konli i dodao da bi svima trebalo da bude jasno da Tramp ima mnogo posla i da ga obavlja.

Takođe, naveo je i da se prva dama oseća dobro i da nema indikacija za hospitalizaciju.

Na pitanje zašto je Tramp hospitalizovan, rekao je: "Zato što je predsednik SAD".

Donald Tramp je prebačen u bolnicu "Volter Rid", svega 24 časa nakon što je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

Lekari su insistirali na tome da predsednik Tramp ode u bolnicu, kako bi mogao da dobije hitnu medicinsku negu ukoliko to bude neophodno.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.