TADIĆ: SRBIJA GRADI!

Izvor: Kurir, 06.Avg.2010, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ: SRBIJA GRADI!

NOVI SAD - Posle više decenija - Srbija ponovo gradi!

Ovo je poruka sa jučerašnjeg obilaska predsednika Srbije Borisa Tadića mosta na Beški, severnog kraja Koridora 10, Horgoš - Novi Sad, i izgradnje nasipa u Novom Sadu, na Trgu žrtava racije.

- Impresivan most u inženjerskom smislu! Ne poštujemo dovoljno svoje mostove - rekao je Tadić pošto se kranom visokim 79 metara popeo na jedan od dva glavna stuba mosta na Beški.

- Srbija treba da bude ponosna >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na svoje mostove. Trenutno gradimo 13, što je naviše mostova koje jedna zemlja u Evropi radi - naglasio je Tadić.

Sa šefom gradilišta mosta u Beški i zamenikom direktora projekta gradnje novog mosta, Slobodanom Mitrovićem i Miloradom Stevanovićem, Tadić je diskutovao o konstrukciji, načinima gradnje i opremi koja se koristi.

- Kritikovao sam „Alpinu“, ali sad je pohvaljujem! Video sam gore na stubu naše radnike iz Novog Pazara, drago mi je da, pored stranaca, na ovom projektu rade i naši ljudi - rekao je Tadić.

Tadić se tokom obilaska mosta popeo na skelu koja se pomera ulevo i udesno za 105 metara u toku rada.

- Ostalo je puno toga što je započeto decenijama pre nas da se gradi da završimo. Ali nećemo stati, obećavam da ću i dalje nenajavljeno obilaziti gradilišta - poručio je Tadić.

Rečeno - učinjeno. Predsednik se sa novinarskom svitom i pod policijskom pratnjom neplanski našao na gradilištu severnog kraka Koridora 10 kod Feketića. Tu je kratko porazgovarao s bageristima, posle čega se uputio za Novi Sad.

Tamo ga je dočekao Igor Pavličić, gradonačelnik, koji ga je poveo u obilazak gradilišta na Trgu žrtava racije, preko puta

Petrovaradinske tvrđave. Tadić i Pavličić su razgovarali s radnicima, a gradonačelnik je predsednika Srbije upoznao s planovima izgradnje ostalih projekata u ovom gradu.

- Gradonačelnik Beograda je pre neki dan rekao da je Beograd najveće gradilište u Srbiji, a čujem da je i ovde tako. Moja namera je da svi gradonačelnici u Srbiji govore to isto - rekao je na kraju Tadić.

Smuđ za ručak

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić odveo je predsednika Srbije na ručak u restoran „Cepelin“, gde su posluženi smuđ i krompir salata s blitvom. Za ovu priliku angažovan je specijalni kuvar iz jednog od najpoznatijih novosadskih restorana.

Sa građanima u Zmaj Jovinoj ulici

Predsednik Tadić prošetao se juče i Zmaj Jovinom ulicom i razgovarao sa Novosađanima koji su se tu zatekli. Osim što su mu spontano aplaudirali, mnogi građani su hteli da se sa predsednikom rukuju, slikaju, ali i da ga pitaju kako da reše svoje probleme. Tako se Jadranka Matić požalila predsedniku Srbije da kao izbeglica sa svojom decom još živi kao podstanar, dok mu je baka Veca Ačanski poželela dobro zdravlje. Tadić je usput svratio i u obućarsku prodavnicu, da bi zatim u kafiću na kraju Dunavske ulice popio kafu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.