Rezultat izbora u Gornjim Nedeljicama pokazuje svu tragediju našeg društva

Izvor: Luftika.rs, 04.Apr.2022, 13:44

Rezultat izbora u Gornjim Nedeljicama pokazuje svu tragediju našeg društva

Gornje Nedeljice su postale poznate široj javnosti u Srbiji pre svega po građanskom aktivizmu i pobune protiv izgradnje rudnika kompanije Rio Tinto.
Aktivisti iz udruženja „Ne damo Jadar“ su mesecima neumorno obilazili Srbiju kako bi sugrađane upoznali o gorućem ekološkom problemu koji preti da trajno uništi njihove živote i životnu sredinu.

Ta priča je prerasla u velike proteste koji su zahvatili čitavu zemlju i započeli ekološko osvešćenje građana Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Međutim, juče su u Srbiji održani izbori, a Biljana Srbljanović je u postu na Fejsbuku napisala „da je svaku analizu potrebno početi isključivo od rezultata glasanja u Nedeljicama“.
 

Da je situacija u najmanju ruku čudna pokazuje zapisnik sa biračkog mesta, gde je lista koju predvodi Aleksandar Vučić dobila neverovatnih 109 glasova, dok je „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ osvojila tek 9 glasova. Još gore je prošla „zelena“ lista „Moramo“ koja je osvojila samo 2 glasa!
Neophodno je zapitati se da li ovo znači da su se građani Gornjih Nedeljica ipak na kraju opredelili za Rio Tinto?
Kokanović: U Gornjim Nedeljicama pobedili Vučić i SNS Predsednik ekološkog udruženja „Ne damo Jadar“ Zlatko Kokanović izjavio je danas da su na svim biračkim mestima u 15 sela koja se nalaze u neposrednoj blizini gde je planirano otvaranje rudnika Rio Tinta, Aleksandar Vučić i lista Srpske napredne stranke (SNS) odneli ubedljivu pobedu.
Kokanović je kazao agenciji Beta da su meštani masovno glasali za predsedničkog kandidata Vučića i parlamentarnu listu SNS-a, jer su u proteklih mesec dana ministri Vlade Srbije u više navrata obilazili područje oko Gornjih Nedeljica i obećavali izgradnju puteva u dužini od 50 kilometara.
– Meštani su poverovali u obećanja vlasti i na žalost nisu uzimali u obzir koliko je za vreme ove vlasti otežano bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom zbog drastičnog skoka cena goriva, djubriva, stočne hrane. Takodje, mnogi meštani još nisu svesni da vlast nije definitivno odustala od otvaranja rudnika litijuma – ocenio je Kokanović.
Memedović u suzama prolazi kroz Gornje Nedeljice: Ljudi, ne napuštajte sela (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.