Izvor: Radio 021, 09.Jun.2020, 12:04

Prvi susret Vučića i Milanovića na samitu u Sloveniji

Hrvatski predsednik Zoran Milanović boraviće u zvaničnoj poseti Crnoj Gori 22. i 23. juna, dok će se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sastati u Sloveniji na samitu Brdo - Brioni, piše zagrebački Večernji list.

Na poziv crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, Milanović je trebalo da poseti Crnu Goru sredinom aprila, ali je poseta otkazana zbog epidemije virusa korona.

Ublažavanjem mera zbog borbe protiv Covid-19 i postepenim otvaranjem granica ubrzano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se pripremaju službena putovanja predsednika Hrvatske. Milanovića do početka jula čeka i samit Brdo - Brioni koji će ove godine biti održan u Sloveniji.

Samit će biti zanimljiv, jer bi mogao biti prva prilika za stabilizaciju odnosa sa Srbijom s obzirom na to da će se na njemu dogoditi i prvi susret hrvatskog predsednika Milanovića sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Samit Procesa Brdo – Brioni pokrenuli su 2013. tadašnji hrvatski predsednik Ivo Josipović i slovenački Borut Pahor, a osnovna ideja bila je da se regionalnom saradnjom i rešavanjem otvorenih pitanja stabilizuju prilike na jugoistoku Evrope kako bi se stvorili preduslovi za proširenje EU na taj deo kontinenta.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.