Izvor: Radio 021, 16.Avg.2020, 16:33

Predsednik promoviše biljni napitak kao "lek protiv korone", daju ga i deci u školama

Bolnice na Madagaskaru nastoje da se izbore sa velikim brojem slučajeva Covida-19, dok predsednik Andri Radžoelina promoviše neprovereni proizvod za koji kaže da može da izleči bolest uprkos upozorenju Svetske zdravstvene organizacije da se ne koriste neprovereni lekovi.

Slučajevi virusa korona su se u proteklih mesec dana učetvorostručili na ovom ostrvu u Indijskom okeanu.

Trenutno Madagaskar ima više od 13.000 zaraženih i 166 smrtna slučaja od virusa korona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koji se proširio na sve osim jedne od njegove 22 regije, preneo je BBC.

Uprkos porastu broja slučajeva, Radžoelina je promovisao biljni preparat pod nazivom "kovid-organiks", koji je u aprilu predstavljen sa velikim entuzijazmom.

Proizvodi ga Institut za primenjena istraživanja iz biljke artemisije, izvora sastojka koji se koristi u lečenju malarije i drugih biljaka koje se uzgajaju na Madagaskaru.

Piće se plasira kao prevencija i lek, a poslednja četiri meseca nudi se deci u školi.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.