Izvor: Radio 021, 22.Nov.2018, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostaci Virtemberške kapije pronađeni na Trgu republike u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je utvrđeno da su na Trgu republike tokom rekonstrukcije pronađeni ostaci Virtemberške kapije.

On je za RTS rekao da je Grad Beograd u sredu dobio nalaze Zavoda za zaštitu spomenika, koji su pokazali da su tokom rekonstrukcije Trga republike iskopani ostaci Virtemberške kapije.

Tokom radova na Trgu republike pronađeni su ostaci kapije, ali se nije znalo da li je reč o ostacima Stambol ili Virtemberške >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kapije.

Autor: Beta, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ostaci Virtemberške kapije na Trgu republike u Beogradu biće zatrpani

Izvor: Radio 021, 22.Nov.2018

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je utvrđeno da su na Trgu republike tokom rekonstrukcije pronađeni ostaci Virtemberške kapije...Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda saopštio je da je reč o kapiji koja je podignuta 1725. godine i porušena u zimu 1739/40....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.