Osniva se Anketni odbor zbog nepravilnosti tokom izbora

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2016, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osniva se Anketni odbor zbog nepravilnosti tokom izbora

Srpska napredna stranka podnela je i zvanično u skupštinsku proceduru predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti vezanih za dešavanja tokom izbornog i postizbornog procesa, pritiscima na državne organe i pokušaja lažiranja narodne volje, sa predlogom da se donese po hitnom postupku.

Zadatak Anketnog odbora je da sagleda činjenice i okolnosti u vezi sa dešavanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tokom izbornog i postizbornog procesa i utvrdi da li je bilo pritisaka na državne institucije i da li je bilo lažiranja narodne volje.

Anketni odbor je dužan da zadatak izvrši u roku od 120 dana od konstituisanja, a dužan je da podnese Skupštini Srbije izveštaj sa predlogom mera.

Predloženo je da Anketni odbor čine po jedan poslanik iz svake poslaničke grupe u Skupštini Srbije, koga odredi predsednik poslaničke grupe, a da prvu sednicu saziva predsednik parlamenta.

Anketni odbor ima pravo da traži od državnih organa i organizacija podatke, isprave i obaveštenja, kao i da uzme izjave od pojedinaca koje su mu potrebne za vršenje zadatka.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.