Izvor: Radio 021, 10.Maj.2020, 13:20

Obradović: Dveri završavaju sa pasivnim bojkotom

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da ta politička stranka ostaje pri odluci da bojkotuje izbore koji su raspisani za 21. jun.

"Ostajemo aposolutno verni bojkot kampanji na svim nivoima i nastavljamo sa buntom protiv ove nedemokratske, kriminalne vlasti koji smo započeli prethodnih dana", rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, ocena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Dveri je da su izbori 21. juna antidemokratski, protivustavni, zdravstveno nebezbedni i da ne postoji nijedan razlog kojim bi se moglo opravdati održavanje tih izbora.

Obradović je najavio da Dveri "završavaju sa pasivnim bojkotom i prelaze na aktivni bojkot i pobunu protiv aktuelne vlasti".

On je istakao da se danas na sednici Skupštine Srbije sprema novi državni udar izmenom dva zakona o izborima i to 45 dana pred njihovo održavanje - zakona o izboru narodnih poslanika i o lokalnim izborima.

"To je direktno kršenje ustava, to nije zabeleženo nigde u evropskoj demokratiji. Nigde se ne menjaju zakoni ni u izbornoj godini, a kamoli da imate isti izborni proces koji se odvija po dva različita izborna zakona - po jednom počinje, a po drugom se završava", rekao je Obradović.

Kazao je da time "ovaj skandalozni režim" ne preza ni od čega i pokazuje da je spreman na rušenje Ustava i kompletnog pravnog sistema.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.