Izvor: Radio 021, 17.Jun.2019, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastaje najveći svetski proizvođač azotnog đubriva

Nacionalna naftna kompanija Abu Dabija (ADNOC) i holandski proizvođač i distributer đubriva na bazi prirodnog gasa i hemikalija, OCI, udružuju snage.

Formiranjem zajedničkog preduzeća nastaće najveći svetski izvoznik azotnih đubriva, kao i najveći proizvođač u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike.

Generalni direktor OCI-ja i egipatski milijarder Nasef Saviris je ocenio ovu integraciju kao ključnu strategiju za poboljšanje povrata na kapital.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Zajedničko ulaganje ima za cilj proširenje tržišnih udela dveju kompanija i diverzifikaciju njihovih bliskoistočnih i afričkih proizvodnih i prodajnih kanala.

Novo preduzeće će imati proizvodni kapacitet od pet miliona tona uree i 1,5 miliona tona amonijaka za prodaju, navodi se u saopštenju ADNOC-a, koji procenjuje godišnji prihod zajedničkog entiteta na 1,74 milijarde dolara.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.