Izvor: Radio 021, 29.Mar.2020, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar finansija nemačke pokrajine pronađen mrtav, sumnja se na samoubistvo

Ministar finansija nemačke pokrajine Hesen Tomas Šefer, pronađen je mrtav pored železničke pruge, a policija pretpostavlja da se radi o samoubistvu.

Prema saopštenju policije iz Vizbadena, leš političara iz redova CDU pronađen je sinoć u Hohajmu pored železničke pruge. Šefer je ostavio oproštajno pismo iza sebe, u kojem, kako tvrdi "Frankfurter Alemajne Cajtung", objašnjava razloge suicida.

Inače Šefer je važio za potencijalnog naslednika aktuelnog premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Hesena Folkear Bufijea posle 2023. godine. Bufije je saopštio da je šokiran vešću o smrti svog kolege.

"Posebno on mi je bio potreban u ovim teškim vremenima. Najveći izazov sa kojim se suočava naša zemlja zahteva trezvenost i delotvornost, a i jedno i drugo je imao Šefer", naglasio je Bufije, dodajući da je radio danonoćno da se savlada kriza koju je izazvala pandemija.

On je ukazao da se mora poći od toga da je velika briga Šefera o tome da li će uspeti da ispuni očekivanja građana, posebno po pitanju finansijske pomoći, bila prevelika.

"Mislim da su ga te brige samlele", ocenio je Bufije.

I šefica CDU Anegret Kramp-Karenbauer kazala je da je šokirana vešću o smrti Šefera.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.