Goran Višnjić: Železnička ulica dobila nov izgled

Izvor: Radio 021, 22.Sep.2014, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Višnjić: Železnička ulica dobila nov izgled

Protekle nedelje završeni su radovi na rekonstrukciji saobraćajnih površina u Železničkoj ulici.

Ovi radovi, koji su obavljeni po nalogu JP "Zavod za izgradnju grada", obuhvatili su asfaltiranje kolovoza na deonici od Sremske do Ulice Maksima Gorskog, kao i uređenje obostranih pešačkih staza i formiranje parkinga na parnoj strani ulice. Uređenje saobraćajnih površina u Železničkoj ulici usledilo je nakon što su druga javno-komunalna preduzeća završila svoje radove na podzemnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << instalacijama.

Po rečima direktora ZIG-a, Gorana Višnjića, ova ulica je i pre raskopavanja bila u veoma lošem stanju, što je ometalo normalno odvijanje kako kolskog tako i pešačkog saobraćaja.

- Naši sugrađani sigurno su prepoznali značaj obavljenih radova na uređenju saobraćajnih površina u Železničkoj ulici jer je time ova ulica postala, ne samo funkcionalnija, nego je dobila i znatno lepši izgled. S obzirom na to da se radi o jednoj od ulica koje se nalaze u samom centru grada, naša obaveza je bila da se pobrinemo da ona konačno dobije izgled kakav zaslužuje - istakao je Višnjić.

Zavod za izgradnju grada nastavlja sa radovima na uređenju ulica u kojima je izvršeno raskopavanje kolovoza zbog radova na podzemnim instalacijama. Trenutno su u toku radovi na vraćanju raskopanih površina u tehnički ispravno stanje u Sremskoj ulici. U ovoj ulici asfaltiraće se kolovoz u dužini od 180 metara, a biće izgrađene i pešačke staze od betonskih ploča.

Na raskrsnici sa Železničkom i Ulicom Laze Kostića predviđena je izgradnja platforme kako bi se obezbedilo smanjivanje brzine motornih vozila i time doprinelo većoj bezbednosti u saobraćaju.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.