Izvor: Radio 021, 18.Jun.2019, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski milijarder kupio aukcijsku kuću Sotbi za 3,7 milijardi dolara

Telekomunikacioni milijarder Patrik Drahi kupio je aukcijsku kuću Sotbi za 3,7 milijardi dolara.

Kompanija, koja je na njujorškoj berzi bila 31 godinu, sada se nakon problematičnog razdoblja vraća u privatno vlasništvo.

Francuski preduzetnik, kolekcionar umetnina i osnivač telekomunikacione kompanije Altice, kupio je Sotbi u trenutku kada postoje naznake ponovnog procvata tržišta umetničkih dela.

Aukcijska kuća Kristi, suparnik Sotbija, u vlasništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je takođe francuske porodice Pino.

Nakon što je finansijska kriza pogodila to tržište, Sotbi se suočio s velikim troškovima i napadima investitora iz hedž fondova, Dena Louba i Mika Mekgvajera.

Loubova kompanija "Third Point" je drugi najveći ulagač s 14 odsto udela.

Poznati trgovac umetninama, Loub je pozdravio prodaju i rekao "da cena opravdava vrednost koju su uvideli kada su prvi puta investirali u Sotbi te je ona nagrada dugogodišnjim ulagačima poput "Third Point" koja je verovala u potencijal te aukcijske kuće".

Među poznatijim predmetima prodatim u Sotbiju je i umetnička kolekcija vojvotkinje od Vindzora, lična kolekcija Endija Vorhola i slika "Vrisak" Edvarda Munka 2012.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski milijarder kupio Sotbi

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2019

LONDON - Telekomunikacijski magnat, Francuz Patrik Drai, kupio je aukcijsku kuću Sotbi za 3,7 milijardi dolara.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.