Ćerka Mirjane Bobić Mojsilović za muža je izabrala zanatliju i zgrozila dežurne moraliste

Izvor: Luftika.rs, 14.Jun.2022, 13:19

Ćerka Mirjane Bobić Mojsilović za muža je izabrala zanatliju i zgrozila dežurne moraliste

Vest da je Mirjana Bobić Mojsilović udala ćerku Milu mnoge je obradovala, ali je s druge strane izazvala i masu gnusnih komentara na račun njenog muža Ivana. Poludelim novinarima sposobnim da zarade lebac ništa nije teško pa čak ni da smišljaju neke “bliske izvore” i njihove priče o tek venčanom paru.
Pa je tako jedan izmišljeni prijatelj navodno izjavio kako je Ivan dok nije upoznao Milu bio zauzet majstor, dobar zanatlija koji je sada počeo da otkazuje mušterije jer mu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Mila jasno stavila do znanja da neće svoju karijeru asistenta na Arhitektonskom fakultetu da zapostavi, pa on zbog toga sada sve češće ostaje kod kuće da obavlja kućne poslove i kuva.
Pokušavam da shvatim ko je čovek koji je izmislio prijatelja spremnog da druka svoje tek venčane prijatelje i kako mu nije žao da drugi dan venčanja ovim ljudima unosi sranje u život umesto svadbenog poklona. Imaš li dete, misliš li ga “prijatelju” ženiti?

Koliko god da su iznad svega, nadam se da jesu, koliko god da su svesni zajebancija koje portali umeju da naprave nije baš prijatno čitati kako si papučar, papučko, varjača, neradnik i jadovan kako su sve nazivali Ivana u komentarima.
To čitaju sada svi svatovi od pre tri dana. A vest je ruku dajem izmišljena zarad klikova.
U komentarima se išlo i dalje pa im se procenjuje dužina braka, ko ima od braka kakve koristi, zanima svetinu šta na ćerkin izbor majstora za muža kaže mama Mirjana u čijoj su porodici svi fakultetski obrazovani.
Nisam Mirjanina ćerka, Vesne babice sam i Miroslava vodinstalatera, radnika koji su uspeli da me “iškoluju” da dobijem diplomu nakon koje ću jedno vreme da perem šajbne na lokalnim pumpama jer nisam bila politički podobna za ekspresni napredak u maloj sredini.
Čak i kao dete radnika slušala sam za svog momka, a sada muža: On je radnik, ti si obrazovana, traži nekog spram sebe i slično.
Ne shvatam kako to ide: neko ti se dopadne, kliknete što bi mladi rekli, i onda ipak odustaneš od klika jer je majstor, zanatlija (koji uzgred budi rečeno često zarađuju više od fakultetski obrazovanih ljudi, pri tom ne moraju biti manje pametni, to je jasno).
Šta se radi, uzmeš diplomu i onda hodaš sa njom tražeći drugu diplomu u muškim rukama da se uklope kao puzle da bi se tek tada moglo „pričati“ o osećanjima.
Ne shvatam šta je bila poenta ove novinarske udice za mase? Uspaljivanje javnosti kojoj malo treba, zagorčavanje predstojećih dana, omalovažavanje Ivana, vazdizanje “biznismena”, političara, hulja, ne kapiram?
Koga briga ko širi veš, ko kuva ručak, ko ganja karijeru, ko ostaje, ko odlazi od kuće, ko je papuča, a ko varjača, majku mu, pa valjda smo to prerasli?!
Ako sam ja sa detetom, on će raširiti veš, ako je on izveo dete, ja ću skuvati, onda će on da usisa, a ja ću da izbacim smeće i prošetam psa.
Ne kopamo tunel, ne sečemo drva, ne pravimo branu za reku da joj zaustavimo tok, pričamo o običnim kućnim poslovima koje ako ne obavljaš ne znači da si veći muškarac niti da će ti se polni organ rapidno uvećati.
Bavićemo se do nestanka ljudske vrste ovim temama.
No, kada mediji napišu da je ta i ta našla biznismena i da ta i ta zbog toga ne mora da radi i da joj plaća kućnu pomoćnicu, onda se javnost pita kako nije našla nekog majstora, kako više niko ne gleda “obične” momke, sve sponzoruše alave; a kad izmišljeni (ili pokvareni) prijatelj da glupu izjavu onda se kamenuje momak majstor koji pomaže ženi u kući.
I ona se kamenuje, njoj se zamera što ga tlači, što ga lancima bokte vezala, varjaču stavila u ruke, luk za dinstanje pred oči, da plače od muke, kecelju oko struka da bi ona mogla “da ganja karijeru”.

I ništa nije svetini draže nego da sada krmpati ko svadbarsko pečenje ove mladence jer ona je ćerka Mirjane Bobić Mojsilović, asistent na fakultetu, a Ivan “samo” majstor koji je, neko šapnuo novinarima, odlučio da radi po kući.
Umesto da kažemo bravo dečko, mi ga papučamo, a zgrožavamo se ‘vamo kad čujemo da neki muževi sede po ceo dan besposleni u kladionicama dok žena sa dvoje dece radi svoj posao, i domaće i posao po kući.
Mogu da shvatim zašto su novinari ovo uradili, treba klikova, ali ne mogu da shvatim sve komentare koje sam pročitala jer to su ljudi koji žive oko nas, kakva zastrašujuća pomisao.
Mirjana Bobić Mojsilović: Kako ostati normalan u Srbiji?

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.