CG: Ništa od privođenja Mandića i Kneževića, Front zadovoljan

Izvor: Radio 021, 15.Feb.2017, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Ništa od privođenja Mandića i Kneževića, Front zadovoljan

Poslanici opozicionog Demokratskog fronta u Crnoj Gori Andrija Mandić i Milan Knežević pozdravili su danas uputstvo vrhovnog državnog tužioca kojim se predlaže da specijalni tužilac odustane od njihovog hapšenja.

"To je važna stvar, ne samo za DF-a već i za opoziciju i svakog građanina", rekao je Mandić na konferenciji za medije u Skupštini Crne Gore koja je ranije danas ukinula imunitet njemu i poslaniku Kneževiću.

Prethodno je vrhovni državni tužilac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ivica Stanković izdao obavezujuće uputstvo tužiocu Milivoju Katniću da ne privodi poslanike Fronta.

U uputstvu datom specijalnom tužiocu Stanković navodi da "imajući u vidu pretpostavku nevinosti i pretpostavku u korist slobode, u konkretnom slučaju ne treba predlagati određivanje pritvora protiv navedenih lica, kao izuzetnu meru za obezbeđenje njihovog prisustva".

Stanković je naveo je da se shodno Ustavu Crne Gore, Zakoniku o krivičnom postupku i međunarodnim standardima pritvor primenjuje samo kada je strogo neophodan i kada predstavlja krajnju meru.

Uputstvo vrhovnog tužioca je obavezujuće.

Mandić je rekao da neće napustiti Crnu Goru "koja je njegova zemlja i kuća".

Skupština je ranije danas ukinula imunitet Mandiću i Kneževiću na zahtev specijalnog tužioca koji je tražio njihovo privođenje zbog sumnje da su deo organizovane kriminalne grupe koja je na dan prošlogodišnjih parlamentarnih izbora planirala nasilan upad u Skupštinu, proglašenje izborne pobede Fronta i hapšenje tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Autor: Beta; Foto: Demokratski front/Fejsbuk
Pogledaj vesti o: Milan Stanković

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

HAOS U SKUPŠTINI CRNE GORE: Poslanici DF optužili Milove socijaliste za pokušaj hapšenja Mandića! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2017, 00:59

U Skupštini je danas došlo i do incidenta posle ukidanja imuniteta..Nakon što je crnogorski parlament ukinuo poslaničke imunitete liderima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković upozorio je Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.