Bratislav Gašić od sutra na čelu BIA

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2017, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bratislav Gašić od sutra na čelu BIA

Nekadašnji ministar odbrane i član predsedništva SNS-a Bratislav Gašić u utorak će biti imenovan za direktora Bezbednosno-informativne agencije.

Kako pišu "Novosti", ovim će se i formalno ozvaničiti Gašićev povratak.

Gašić će na čelu BIA-a zameniti Aleksandra Đorđevića koji je tu dužnost obavljao od oktobra 2013. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Iako je figurirao i kao kandidat za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, a u igri je bio i povratak u resor odbrane, iz kog je otišao u februaru 2016. posle seksističke uvrede novinarke televizije B92, Gašić se, ipak, seli u BIA, kao jedan od najpouzdanijih saradnika Aleksandra Vučića. Naime, lider naprednjaka je i posle Gašićevog ispada govorio da je zadovoljan njegovim učiinkom u sektoru odbrane, ali nije mogao da ga amnestira zbog skandala.

Nakon smene Gašić je radio u izbornom štabu naprednjaka.

Dodajmo još da se o mogućnosti da Gašić bude na čelu BIA-e pisalo još u septembru prošle godine. Za njega se nezvanično spekulisalo i da bi mogao da dobije mesto u SDPR.

Mesto direktora BIA je jedno od najozbiljnijih i najosetljivijih pozicija u državi jer se u tu agenciju slivaju svi poverljivi bezbednosni podaci vezani za unutrašnje i spoljne prilike. Za šefa BIA svaka vlast postavlja poverljivog i odanog čovek.

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vučić potvrdio: Gašić novi šef BIA

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2017

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Bratislav Gašić biti novi šef Bezbednosno-informativne agencije..."Gašić je izdražao godinu i po dana bez ijedne funkcije", rekao je Vučić novinarima u Beogradu...Vučić je rekao da je Gašić godinu i po dana bio izopšten sa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.